Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prostitutky z doby druhé světové: Tyhle "krásky" obšťastňovaly pány ve Městě hříchu

Autor: simao - 
2. října 2013
19:40

Tyhle dámy šlapaly chodníky v dobách, kdy ve Spojených státech zuřila prohibice a svět poté strhl vír druhé světové války. Byly to ony, kdo měl v napjatých dobách společně s pašeráky alkoholu či zbrojaři pré! A kdo dával zhrzeným mužům naději. Nebo alespoň chvíli zapomnění. Z kanadského Montrealu se však v té době stalo učiněné "město hříchu". Jestli ale čekáte nějaké dlouhonohé krásky, nechte si zajít chuť.

Prostituce je někdy označována za nejstarší řemeslo. Po 1. světové válce se výrazně rozmohla na sever od hranic USA. Ve Spojených státech zuřila až do roku 1933 prohibice, vedle zákazu alkoholu padala omezení i na sexuální průmysl. Tím spíše však vzkvétaly nevěstince a různá pochybná alkoholová doupata v Kanadě, kam mířila řada "sexuálních turistů". Navzdory řádění legendárního gangstera Al Caponea, kterému shodou okolností v závěru jeho života nenávratně poškodil mozek syfilis... Jenže zlaté časy mafiánů a prostitutek neměly trvat věčně.

Město Montreal se nyní rozhodlo odkrýt temnou část své minulosti. Z dob, kdy město opanovali pasáci, prostitutky a pohlavní nemoci a město se rozhodlo zasáhnout. Zveřejnilo totiž fotky lehkých děv, zatčených na konci předválečného období a na začátku 2. světové, kdy se do kanadského "města hříchu" vyráželi pobavit američtí vojáci.

Historické panoptikum: Zatčené prostitutky i pár bordelmamá

Mezi kurtizánami je i několik zatčených bordelmamá. Je to opravdu povedená sebranka. Žádná přehlídka krásy, ale řada protřelých, zralých a nepříliš pohledných žen, které však o zákazníky neměly nouzi. Vzpomíná na to ostatně i známý vědec a psycholog Kinsey, podle jehož výzkumů mělo 70% dospělé americké mužské populace v polovině 20. století zkušenost s lehkou děvou.

Tyhle fotky však hovoří za všechny zkušenosti. Mezi "dámami" je třeba i Liliane Brown (alias Ida Katz) s apartním kloboučkem a leopardím kožichem, která vedla jeden ze tří nejvyhlášenějších hampejzů v Montrealu. Vedle toho se zde však najdou také děvy, které měly políčeno na výrazně chudší klientelu. A šly za pár... Jenže zlaté časy Montrealu skončily se závěrem americké prohibice a z následného tažení proti prostituci, které pokračovalo i na začátku druhé světové, pak pochází tyhle nově zveřejněné snímky.

kvapil.zatec ( 6. října 2013 12:14 )

Staré řemeslo nikdy nevymře.....jak na Zemi, tak v kosmu a třeba na Marsu

inqizitor ( 3. října 2013 00:29 )

a to by ses divil, kolik by ti takovýhle buchty hodili, by ses divil, co berou v Plzni na Domažlický či za Prahou na Rudný

ellora_danen ( 2. října 2013 22:11 )

Krasavice inteligentní

majojo ( 2. října 2013 21:42 )

Kluci, kteří šli na smrt. A to ještě nevytáhla trumfy ruská strana. Tam poté, co chlapci byli zasvěceni, byla smrt vysvobozením.

milimili1 ( 2. října 2013 21:26 )

Kterému se nepostavil komín,tak alespoň chlupy na nohách ano

Zobrazit celou diskusi