Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Transsexuál nebyl spokojen s přeměnou pohlaví: Povolili mu eutanazii

Nathan Verhelst kvůli nezdařené operaci při změně pohlaví zvolil eutanazii.
Nathan Verhelst kvůli nezdařené operaci při změně pohlaví zvolil eutanazii.  (Autor: Facebook)
Autor: INT, lm - 
2. října 2013
23:19

Čtyřiačtyřicetiletý transsexuál Nathan Verhelst z Belgie se rozhodl pro eutanazii. Nezdařená operace při změně pohlaví mu prý přinesla "nesnesitelné psychické trápení". Dle svých slov se cítil jako zrůda. Lékaři mu proto povolili odejít ze světa předčasně.

Nathan Verhelst se narodil jako Nancy. Jako dívka si prožil velmi nešťastné dětství. Dle svých vlastních slov byl nechtěným dítětem právě kvůli tomu, že se nenarodil jako chlapec. Zatímco jeho bratři dostávali veškerou pozornost rodiny, Nancy byla jen tolerována. "Kéž by jsi byl chlapcem," říkávala prý často její matka.

Přeměna Nancy v Nathana započala v roce 2009, kdy začala brát hormony. Později si nechala provést masektomii (odstranění prsou) a minulý rok doktoři pacientovi vytvořili penis. S výsledky operací ale nebyl Nathan spokojen.

"Byl jsem připraven na znovuzrození, ale když jsem se podíval do zrcadla, byl jsem zhnusený. Moje hruď neodpovídala očekávání a penis vykazoval známky nepřijetí tělem. Nechci být zrůdou," vysvětlil své rozhodnutí Nathan.

Lékaři v případě transsexuála shledali, že naplňuje zákonné podmínky pro eutanazii. Jeho situace byla podle nich "nevyléčitelná a nesnesitelná". Smrtící injekci mu podal doktor Wim Distelmans, který loni ukončil život hluchých dvojčat, kterým hrozilo, že navíc oslepnou a budou muset prožít zbytek svých životů závislí na cizí pomoci.

Matka Nathana si nic nevyčítá

Novinářům se podařilo vyhledat i matku Nathana, která byla zřejmě důvodem jeho trápení. "Když jsem poprvé uviděla Nancy, rozpadl se mi sen. Byla tak ošklivá," potvrdila nepřímo Nathanovu verzi dětství belgickému listu Het Laatste Nieuws. "Její smrt mě netrápí. Necítím smutek, pochyby nebo výčitky. Nikdy jsme neměly žádné pouto," dodala.

clarabella ( 3. října 2013 09:32 )

M.....berlusconi: (y) souhlas. Matku meli odprasknout. Nechapu, ale ani jak mohli tu zenu preoperovat na muze. To si s ni nepromluvil zadny psycholog? Nechce se mi verit, ze by byla opravdu transexualni a zrovna se narodila do takove rodiny kde by ji predhazovali, ze mela byt muzem.  

Zobrazit celou diskusi