Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zbláznili se? Slováci postavili chatrče na střeše paneláku

Autor: ljš - 
1. října 2013
19:10

Neuvěříte vlastním očím! V Košicích postavili na třináctipatrovém paneláku tři dřevěné chatrče. Proč?

Dřevěnice na panelák instaloval umělec Tomáš Džadoň, který tak vytvořil Památník lidové architektury.

Stodoly pocházejí z Liptovské Tepličky a z Párnice na Oravě. Jsem rád, že se projekt zrealizoval, i když se zpožděním. Zapříčinilo ho hlavně počasí a i dnes jsme museli mít úplné bezvětří, aby se to podařilo,“ řekl umělec serveru Čas.sk v pátek, kdy se stodoly na paneláku sestavovaly.

Realizace projektu mu trvala celé dva roky, protože dlouho hledal vhodný důma sháněl finance. Souhlas k němu dostal nejen od vedení města, ale také od samotných obyvatel paneláku. Zatím se počítá s tím, že chaloupky budou Košice zdobit celé dva roky.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kacota ( 2. října 2013 19:32 )

Takže to zhrnme - za to že drevenica na paneláku je hnus všech hnusů, tak sa neni treba divit že každá slovena táhne do Česka a herci bědují že jim slovenští berou kšefty

kacota ( 2. října 2013 19:29 )

obluda.pb ( 2. října 2013 16:04 )

... a ovce ho zahřeje

rolpa ( 2. října 2013 12:45 )

Když budu sebekritický tak ta chobotnice tolik kritizováná nic rozumného nevystihuje pro něco typický českého za to ten tančicí dům vyjadřuje symbol pražských ožralcu a fetáku aby bylo všem turistum a návštěvníkum jasno kdo ovládá Prahu.

sores ( 2. října 2013 11:13 )

Lidská blbost opět exceluje,že. Je to hnus všech hnusů,brrr. Nedivím se, že každá slovena co má lepší vzdělání, táhne do Česka za lepším životem, máme jich u nás víc než dost.Český herci bědují že jim ti slovenští berou kšefty.

Zobrazit celou diskusi