Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čech v Libanonu prosil přes SMS o pomoc: Jeho tělo prý našli v horách!

Při túře v libanonském údolí Kadíša se ztratil český turista
Při túře v libanonském údolí Kadíša se ztratil český turista  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
1. října 2013
23:12

Libanonská policie patrně našla českého turistu (46), který se ztratil v libanonských horách. Stihl ještě poprosit hotel, ve kterém byl ubytovaný, přes SMS o pomoc, poté se ale jeho mobil vybil a jako by se s ním země propadla. Nyní však podle všeho objevili jeho tělo.

Český turista se podle libanonského listu The Daily Star ztratil v údolí Kadíša, kde nyní bylo údajně nalezeno jeho tělo. Pohřešovaný byl od minulého týdne, poslední zmínkou o něm byla SMS, kterou obdržel libanonský hotel. Čech v ní údajně prosil své ubytovatele o pomoc. 

V zemi, kde policie aktuálně řeší také útoky teroristů z Hizballáhu, se turista ztratil během túry do těžce přístupného údolí na severu země. Podle libanonských médií našli jeho tělo na horské stezce. Ministr spojů prý nechal vypátrat místo, odkud muž poslal SMS zprávu a pátrat po něm začali.

Podle listu L'Orient le Jour bylo kvůli těžkému terénu prohledávání obtížné i pro policejní psy. K vynesení těla z hlubokého údolí musela být na pomoc povolána civilní obrana. Údolí Kadíša (Svaté údolí) je přitom jedním z nejzajímavějších míst v Libanonu, zapsané také na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Nyní se však stalo místem tragédie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi