Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kde schovávali Pancová a Kott peníze? Prý mezi vínem a kompoty!

Autor: simao, ČTK - 
1. října 2013
15:49

K soudu s Davidem Rathem dnes dorazila kompletní trojice hlavních obviněných. Nechyběli exposlanci Rath a Kott, dorazila i přes obavy z útěky Kateřina Pancová - svobodná, bez pout na rukou a s obarvenou hlavou. U soudu pak zazněly další nahrávky ze zátahu v jejím domě, kdy šli kriminalisté po důkazech a penězích z korupční aktivity. Kott s Pancovou si je údajně schovali i do sklepa mezi kompoty a víno.

Rath a Kott s pouty na rukou, Pancová svěží, obarvená, volná a v jednací místnosti živě diskutující s další obviněnou, slovenskou podnikatelkou Lucií Novanskou. Tenhle obrázek dnes u dalšího projednávání rozsáhlé korupční kauzy ve středočeském kraji zaujal na první pohled.

Obavy z útěku Pancové se nenaplnily

Nevyplnil se tak černý scénář státního zástupce Jiráta, který se obával, že by Pancová dobrovolně k soudu přijít nemusela. "Ona má někde nepochybně ukryté peníze, spoustu milionů, které jsme nikde nedohledali. To je ta hlavní obava, že by za těmito penězi mohla paní Pancová uprchnout," tvrdil Jirát v ČT po rozhodnutí o propuštění Pancové z vazby.

Téma peněz se pak řešilo i dnes u soudu. A to kvůli tomu, že se přehrávalo video ze zátahu v domě Pancové v Rudné u Prahy, před kterým zatkli loni v květnu Davida Ratha s dnes již legendární sedmičkou milionů v kartonové krabici od vína. Obžaloba bývalého středočeského hejtmana viní z přijetí milionových úplatků, hrozí mu až 12 let vězení. Rathova krabice byla tehdy plná bankovek a jak ze záznamu i fotek z "místa činu" vyplývá, další peníze našli kriminalisté v domě Pancové.

Peníze ve schránce mezi vínem a kompoty

Ve dvou trezorech v domě byly údajně peníze (především v cizí měně) a zbraně. Ve sklepě mezi kompoty a vínem se pak měla nacházet další schránka s bankovkami zabalenými v igelitu. V lednici, jak se také spekulovalo, žádné peníze nebyly. Podle policie však odposlechy dokazují, že se jednalo o peníze z korupční činnosti při manipulování státních zakázek. Rath, Kott i Pancová toto obvinění svorně odmítají. 

"Nevím, jestli jste si toho všimli, tak tam nebylo ani žádné datum, ani čas," řekl k usvědčující nahrávce exposlanec Petr Kott. Podle obhájce zatčených byla navíc prohlídka nezákonná... Vedle toho pak soudce četl dnes i protokoly o prohlídkách u korunní svědkyně se statusem spolupracující obviněné, podnikatelky Ivany Salašové, a již zmiňované slovenské krásky Lucie Novanské.

rumovapalice ( 2. října 2013 12:57 )

mělo tam být k u r v u

rumovapalice ( 2. října 2013 12:56 )

Pancová je pěkná ženská a má mrd v tělě, ovšem jestli to co jsi napsal patří na tvou manželku na tu ***, tak souhlasím

rumovapalice ( 2. října 2013 12:54 )

jakých zmatků ty kookotí hlavo, vem si kyblík s lopatičkou a běž si ještě chvilku hrát na písek, blbe

dzery ( 1. října 2013 20:15 )

Ještě se bude těch zmatků někdo zastávat?

tochadda ( 1. října 2013 20:10 )

Jak viddno,bylo to blbě, měla si to zakopat někde pod jabloní....

Zobrazit celou diskusi