Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nový šéf DPP: Pražané mají příliš slev! Chce zvýšit jízdné i pokuty pro černé pasažéry

Vedení pražského dopravního podniku se ujme Jaroslav Ďuriš
Vedení pražského dopravního podniku se ujme Jaroslav Ďuriš  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
30. září 2013
15:57

Dopravní podnik hlavního města již brzy povede nový šéf. Představenstvo si totiž odhlasovalo do čela největší pražské firmy Jaroslava Ďuriše. A ten cestujícím, kterých DPP ročně přepraví kolem miliardy, vzkázal: Máte příliš slev, jízdné bude dražší a jízda načerno ještě přísněji trestaná.

V ředitelství pražské MHD se definitivně mění vedení. Novým šéfem DPP byl totiž dnes namísto Milana Křístka, který rezignoval, zvolen Jaroslav Ďuriš. Do křesla generálního ředitel oficiálně usedne 7. října. Do té doby povede podnik místopředsedkyně představenstva Magdalena Češková. Co nový šéf, který do této doby vedl dopravní podnik v Českých Budějovicích, po svém zvolení Pražanům a dalším pražským cestujícím slíbil?

Příliš slev pro cestující, tvrdí nový šéf

Ďuriš si prý nyní nechá vypracovat analýzu dopravního podniku a na jejím základě se začne zabývat řešením problémů firmy. Chce zvýšit pokuty za jízdu na černo, což se podle něj v Českých Budějovicích osvědčilo. Ke zvyšování samotného jízdného se sice staví zdrženlivě, určitě k němu prý ale dojde: "Zvyšování jízdného je sice legitimní věc a určitě na to dojde, ale ne teď jako první krok," uvedl Ďuriš. Dodal k tomu, že podle něj mohou cestující v Praze využívat neúměrně mnoho slev. Zcela zdarma jezdí v Praze například děti do 15 let a senioři od 65 let. K případnému seškrtávání spojů nebo zvyšování jízdného se konkrétněji vyjadřovat nechtěl.

Vyráží Na Bojiště. Připustil propouštění

Ďuriš se vedle toho chce prý zaměřit na nevýhodné smlouvy, které Dopravní podnik v minulosti uzavřel, především na tu, která zajišťuje nákup nových tramvají od společnosti Škoda Transportation a primátor Hudeček kvůli ní dokonce "maloval čerta na zeď", když tvrdil, že tahle smlouva může dopravní podnik finančně položit. "Já se musím nejdříve seznámit se situací Na Bojišti (centrální dispečink firmy), protože tu přímou nabídku jsem dostal až v závěru minulého týdne, nejdříve musím analyzovat ekonomiku," upozorňuje však Ďuriš. Odmítl ale úvahy o možné privatizaci podniku. "Já jsem přesvědčen, že tu situaci zvládneme," dodal a připustil, že v rámci osekání nákladů bude DPP propouštět. Nikoli však prý plošně a hromadně.

dom01 ( 1. října 2013 06:50 )

ANO bude auto levnější.Já jedu BUSEM 5km a zaplatím 15kč!!!!!!!!

dom01 ( 1. října 2013 06:49 )

Důchodci si mohou k důchodu přivydělat.Já pracující beru minimum-namakám se,že na nějaký vedlejšák už nemám sílu.Důchodcům zaplatí vše a já nemohu udělat ani hodinu přesčas .

kebulak ( 30. září 2013 21:31 )

 At jde novy šéf DPP laskave někam...

hofihofi ( 30. září 2013 20:13 )

Pomalu bude auto levnejsi nez mhd

hofihofi ( 30. září 2013 20:12 )

jake vyhody? Tak je jmenuj.

Zobrazit celou diskusi