Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vražda Dáši (†31): Muž, který ji znásilnil a podřezal, se jí zdál jako fajn chlap!

Autor: shp, ČTK - 
30. září 2013
08:41

Když jí zastavil na dálnici na Novém Zélandu, zdál se jí jako fajn chlap. Tehdy ještě Češka Dáša (†31) netušila, že Jason Frandi (43) je již trestaný sexuální delikvent. Lidská zrůda ji znásilnila, podřezala a nechala vykrvácet.

Novozélandský koroner vydal závěrečnou zprávu k loňské vraždě Dáši. Popsal v ní poslední chvíle mladé ženy a varoval před stopováním a nastupováním do auta k cizím lidem. Českou turistku zabil loni v květnu Novozélanďan Jason Frandi, který byl už v minulosti trestán za sexuální násilí. Podle vyšetřovatelů vrah Češce zastavil, když stopovala na novozélandském Jižním ostrově.

Muž se po vraždění zabil

Frandiho tělo policisté našli vedle zabité, jejíž tělo neslo stopy znásilnění. Pachatel po vraždě spáchal sebevraždu. Z koronerovy zprávy vyplývá, že žena musela jít do lesa, kde ji Frandi sexuálně napadl a zavraždil.

Útočník byl už v roce 2000 odsouzen na tři a půl roku do vězení za únos mladé ženy. Tehdy vyšetřovatelům řekl, že ji chtěl vzít do lesa, užít si s ní, a pak ji zabít.

Myslela si, že je bezva chlap

Zavražděná Dáša byla na Novém Zélandu na prázdninách se svou sestrou a přivydělávala si na vinici nedaleko Cromwellu. Koncem května chtěla odjet za sestrou do tři hodiny vzdálené Cave, odkud měly společně následující den odletět do Aucklandu.

Přátelé ženu zavezli na dálnici za Cromwellem, odkud chtěla dojet stopem do Cave. Sestra s ní telefonovala ještě poté, co už se vezla v autě a prohlásila, že jí zastavil bezva chlap.

Dáša vykrvácela

Do Cave ale nedorazila a telefon už nikdo nezvedal. Následujícího dne ji sestra nahlásila jako pohřešovanou - krátce poté, co její tělo našli v lese cykloturisté. O 150 metrů dál leželo Frandiho tělo.

Vrah podle koronera svou oběť svázal uříznutým bezpečnostním pásem z auta a přinutil jít bezmála pět kilometru do lesa, kde ji znásilnil a zabil. Žena vykrvácela z řezných ran na hrdle a na krku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

boball ( 30. září 2013 09:58 )

Spíš bezva duch

Zobrazit celou diskusi