Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za vtip do vězení? Jiřímu X. Doležalovi hrozí 5 let vězení za šíření toximanie

Autor: geo - 
27. září 2013
20:58

Policie dnes obvinila Jiřího X. Doležala a bývalého zástupce šéfredaktora Reflexu Jaroslava Plesla ze šíření toxikomanie. Stalo se tak vtipu v článku o marihuaně v březnovém Reflexu.

Obvinění bylo vzneseno kvůli úvodní stránce k článku 15 gremů trávy, kde byl rozostřený obrázek s nápisem, že k jeho správnému zobrazení pomůže marihuana.  K vydání byly přiloženy cigaterové papírky a filtry. "Jednou z indicií byl znalecký posudek odborníků v oboru školství a kultura, odvětví umění výtvarné, reklama a marketingová komunikace a ekonomika," sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan deníku Idnes.cz.

 
Podle policie se tím autor článku Jiří X. Doležal dopustil propagace užívání návykových látek, která mohla ovlivnit i nezletilé. Jaroslav Presl, který je obviněný spolu s Jiřím Doležalem, článek schválil k vydání. V současné době je Presl zástupcem šéfredaktora časopisu Týden.  Pokud je soud uzná vinnými, oběma jim hrozí až 5 let vězení. 

namoroman ( 29. září 2013 08:32 )

Nejlepší místo pro něj by bylo na samotce ve vazbě

anice ( 28. září 2013 14:49 )

mno, to je takový rádoby intelekt, jak správně napsal Glumik... takových po světě běhá, ty přemoudřelé namistrované články, co valí do časopisů a do různých blogů.. jsou to jen bláboly cigarety mě nezajímají, alkohol jsem si dala jen občas před lety, když se slavila zkouška. Nějak mi to nic neříká. A drogy považuju za hnus, nevím, proč má někdo potřebu takhle si ovlivňovat myšlení. Asi to jsou lidi bez fantazie, když potřebujou nějaké chemické svinstvo, aby se cítili líp :-/

zadnice ( 28. září 2013 14:43 )

Jiří X. Doležal? Tento dement měl být už dávno buď v blázinci, nebo v base!

japos22 ( 28. září 2013 12:16 )

Jiří X. Doležal je přesně ten týpek, bez jehož rádoby cool článků a názorů se dobře obejdu

al25 ( 28. září 2013 09:59 )

 Díky krakonoši, neboj budu. Jo a ještě taková technická. Klidně mí řikej fetko, ty debílku. Pořád jsem aspoň fetka, která vystudovala vysokou školu, má dobré zaměstnání ve kterém vydělává dost, aby teď mohla sedět ve vlastním bytě a vozit se v dobrém auťe a užívat si života a někdy i toho tranzu. Měl bys to taky někdy zkusit, nebudou tě tolik trápit zaražený prdy :o)))))

Zobrazit celou diskusi