Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šílenec zabil 12 lidí na vojenské základně: FBI zveřejnila toto video z masakru!

Autor: ČTK, geo - 
26. září 2013
20:50

FBI poodkryla záhadu masakru na vojenské základně z minulého týdne, kdy šílený střelec Aaron Alexis (34) zastřelil 12 lidí, než ho policie zneškodnila.  FBI zveřejnila záběry bezpečnostních kamer, které ukazují okamžiky těsně předcházející masakru. Střelec vchází do budovy, nabíjí zbraň, a plíží se za svými oběťmi.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zveřejnil záběry bezpečnostních kamer v budově vojenského námořnictva ve Washingtonu, kde útočník Aaron Alexis (34) minulý týden zastřelil 12 lidí a dalších nejméně osm zranil.

 Zveřejněný videozáznam neukazuje samotnou střelbu, při které si útočník zjevně nevybíral konkrétní oběti. Aaron Alexis  16. září zabil v úřadu upravenou brokovnicí Remington 870 svou první oběť v 8:16 místního času. Alexis byl nakonec zabit při přestřelce s policisty v 9:25, upřesnil dnes server Francetv.

O motivu činu nemají vyšetřovatelé stále jasno. Podle lékařských a dalších údajů měl příslušník záloh amerického vojenského námořnictva Alexis vážné psychické problémy. "Našli jsme na jeho elektronickém zařízení zprávy, které hovoří o jeho klamné představě, že je v posledních třech měsících sledován či ovlivňován rádiovými vlnami velmi nízké frekvence," uvedla šéfka washingtonské úřadovny FBI Valerie Parlaveová.

K útoku si Alexis vybral vojenský objekt vzdálený tři kilometry od Kongresu a asi pět kilometrů od Bílého domu. Muž, který vyrůstal v New Yorku, konvertoval k buddhismu a zajímal se také o thajskou kulturu. Sousedé ho považovali za neškodného podivína, věčně ukřivděného a občas propadajícího návalům vzteku. Trpěl stihomamem, poruchami spánku a dalšími vážnými psychickými problémy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zabibol ( 27. září 2013 21:27 )

Asi komunista.

kabuto ( 27. září 2013 01:04 )

Já to říkám pořád opičce patří do ruky banán a nic jiného.

Zobrazit celou diskusi