Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladík ležel na kolejích: Odvážný muž mu zachránil život!

Autor: zb, rvs, geok - 
26. září 2013
06:59

Opravdový hrdina! Tak se dá bez přehánění označit bývalý strážník Michal Kindl (40). Jeho pohotová reakce v úterý zachránila život mladíkovi, který upadl na tramvajových kolejích.

Drama se stalo v centru Plzně. Muž zakopl a spadl do kolejiště, kde zůstal bezvládně ležet. Hrozilo, že vykrvácí, nebo ho přejede tramvaj. „Jel jsem z práce za rodinou. Viděl jsem mladíka, jak přebíhá čtyřproudou silnici. Zakopl o obrubník a po hlavě spadl do kolejí,“ popsal Blesku zachránce. Jeho reakce byla okamžitá.

Vjel na červenou do křižovatky a vůz postavil tak, aby zraněného mladíka nemohly přejet tramvaje. „Dal jsem mu prsty na krk. Naštěstí tam puls byl. Viděl jsem, jak se pod ním rozlévá kaluž krve,“ líčí Kindl, který spolu s dalšími lidmi zastavil krvácení a zavolal sanitku. To mladíkovi zachránilo život.

miriam ( 26. září 2013 11:39 )

Mě už takové příběhy nešokují a ani nepřekvapují... chceš vědět proč? http://www.denik.cz/kralovehradecky-kraj/snazil-se-pomoci-zranenemu-chlapci-po-nehode-pribuz ni-hocha-jej-napadli-20130918.html

paila ( 26. září 2013 10:53 )

naprostý souhlas, bylo by na světě líp. Mě nepřekvapují příběhy jako je ten dnešní, kdy obyčejný člověk zachránil obyčejného člověka, to je něco, co by mělo být automatické, ale šokují mě příběhy, jak někdo mohl nechat zraněného bez povšimnutí, aniž by mu alespoň zavolal pomoc, když už ji není schopný poskytnout sám.

paila ( 26. září 2013 10:50 )

Pan Michal Kindl se nepochybně zachoval tak, jak by se měl zachovat každý člověk. Tedy pomohl zachránit zraněného člověka. Je super, že to udělal, ale je šílené, že v dnešní době je to světlá vyjímka. Ještě před pár lety by to byla automatická reakce a nebylo by třeba o něm psát. Každopádně pochvala, že mu zachránil život.

mesalina ( 26. září 2013 09:20 )

mesalina ( 26. září 2013 09:20 )

nesouhlasím, každý dělá chyby, ty určitě taky....

Zobrazit celou diskusi