Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Děsivé obrazy smrti: Teroristé v obchoďáku postříleli nevinné lidi včetně dětí!

Autor: ČTK, vk, geok - 
22. září 2013
22:26

Lidé se krčí mezi regály, tisknou k sobě děti, všude je krev a mezi zbožím leží mrtvoly. Teroristé, kteří přepadli nákupní středisko v keňské metropoli Nairobi, už zabili nejméně 60 lidí a zhruba 200 jich zranili. A střílí dál…

Skupina 10 až 15 somálských islamistických ozbrojenců drží v nákupním středisku doposud neupřesněný počet rukojmí. Do jejich záchrany se včera krátce po půlnoci zapojili vojáci, kterým se podařilo vyvést z budovy asi tisíc lidí a vytlačit útočníky do přízemí.

K masakru se už přihlásili islamisté ze somálské milice Šabáb, kteří do luxusního nákupního centra Westgate vtrhli v sobotu a začali po lidech střílet a házet granáty. Mezi oběťmi je i několik dětí, jelikož se v budově konal dětský den.

Češi mezi postiženými nejsou

Podle sdělení české diplomacie mezi mrtvými ani zraněnými zřejmě nejsou žádní čeští občané. O život ale přišli dva Francouzi a dva Kanaďané a mezi zraněnými jsou Američané.

mustafaibrahim ( 23. září 2013 17:13 )

Máš v hlavě nasráno, když nepoznáš ironii blbko.

nejkaaaa ( 23. září 2013 14:56 )

ještě mně napadá jaká izraelská jednotka se na tom podílí..jestli Sayeret Matkal nebo Jamam?Každopádně doufám že těm debilům natrhnou pr..del až ke krku, a hodit mezi prasat.

nejkaaaa ( 23. září 2013 14:38 )

HofiHofi:Je hezké že volíš argumenty ze středověku..ale máš 21.století, tak se člověče probuď.Papež jan Pavel II se za hříchy své církve omluvil,at to byly čarodějnické procesy vedené inkvizicí(opět lidská hamižnost co jiného že?) nebo katolická pomoc nacistům při útěku do Jižní Ameriky.OMLUVIL SE..duchovní vůdci islámu se NIKDY neomluvili za zvěrstva co páchá radikální skupina fanatiků,copak mají tak málý vliv ovlivnit i je?nebo jim to nevadí?Zahavrí nedávno vyzýval opět k útoku na USA,ano sice žvatlal něco o ekonomickém způsobu vedení války,ale zapomněl že 80% jeho fanoušků neumí číst, psát, nemají tv takže si se to k nim dostalo opět v poloviční podobě - že mají vést útoky.Ale když se podíváš co za tím je..nic jiného než že napadají nemuslimy.V Pakistánu být křestan je stejné jako být Srb v Kosovu..hrdina.Tohle není jen o USA ale o všech jinověrcích než v islám..jsem ateista takže abys nemyslel náhodou že obhajuji víru v Ježíše..jedinou víru kterou v životě mám je slušnost, respekt, a to že mi končí osobní svoboda za hranicí mého nosu a začíná tvoje...a tak určitě v každém si člověk najde dobré i špatné,ale koukni do jejich návodu (koránu) je to jen špatně opsaná Bible s úpravami, schvalováním smrti druhého a především vyžadování něčeho co mi přijde v dnešní době tak směšného že je vlastně spíš celá jejich víra k smíchu a proto abychom se nesmáli moc tak nám zabíjejí děti, ženy, muže, a věří že se tím vykoupí.Nebráním jim svou víru používat,ale na jejich území, moc chválím Švýcarsko, Francii, Belgii, že jim to konečně vysvětlily. Čemu věříš ty?

horstfuxteleshop ( 23. září 2013 07:33 )

co to tady meleš ty pitomá zdechlino

petrkramny.vrah ( 23. září 2013 06:26 )

Co? JAKA HRUZA? CO JE TO PROTI TOMU ZE KRAMNY ZABIL 2 LIDI A JESTE MU DELAJI PETICE ABY HO PODPORILI-TO JE HRUZA A NE TOTO!!! LIDICKY PROBUDTE SE!!!

Zobrazit celou diskusi