Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Přerovem chtěli pochodovat extrémisté: Po pár minutách se rozešli, bylo jich jen 50!

Autor: ČTK - 
21. září 2013
19:59

Fiaskem skončila sobotní demonstrace extrémistů, kteří chtěli pochodovat Přerovem a demonstrovat proti kriminalitě. Zhruba padesátka radikálů se rozešla asi po čtyřiceti minutách!

Policie také nezajistila žádné zbraně. "Celé bezpečnostní opatření probíhá v klidném režimu bez jakéhokoliv zásahu policie," uvedla policejní mluvčí Michaela Sedláčková. Policie kvůli shromáždění do Přerova povolala stovky mužů včetně pořádkových jednotek, dopravních hlídek, kriminalistů, antikonfliktního týmu, jízdní policie i vrtulníku.

Policisté očekávali, že na akci pravicových radikálů přijde až 300 účastníků a na druhé shromáždění až 200 lidí. "Nemáme křišťálovou kouli, nemohli jsme situaci podcenit," doplnila Sedláčková.

Organizátoři shromáždění na náměstí T. G. Masaryka svou akci nazvali "Protest proti kriminalitě, porušování zákonů ze strany policie a za práva všech slušných občanů této země". Po proslovu se měli účastníci vydat na pochod, jehož trasa vedla i kolem romských lokalit.

Organizátoři chtěli původně projít centrem menšinové komunity v ulicích Kojetínská a Škodova, zhatila jim to ale oprava komunikací. Pochod magistrátu nahlásil Pavel Matějný, bývalý exponent Dělnické strany a nyní funkcionář nového uskupení Čeští lvi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

namoroman ( 21. září 2013 22:49 )

Pršelo!V Mošnově byla také čtvrtina lidí na Dny NATO. Navíc postihy protestujících také nepřidaly. Ale ono se brzy něco vymyslí, protože to má podporu hodně lidí...

asiblazen ( 21. září 2013 22:03 )

proč mám ze svejch daní platit tyhle akce? obranu cigošů? už mě fakt s.rou, zrovna proto budu volit DS

kalnormin1 ( 21. září 2013 20:37 )

Demonstrování je na nic.

Zobrazit celou diskusi