Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěli pomáhat, ale nedojeli: Policisté po cestě ke zraněné rozmlátili služební auto

Policisté spěchali k napadené ženě, srazili se s osobním vozem.
Policisté spěchali k napadené ženě, srazili se s osobním vozem.  (Autor: Blesk - David Malík, policejnidenik.cz)
Autor: lm - 
21. září 2013
12:32

Dopravní nehdou skončil včera v pozdních večerních hodinách výjezd policistů k napadné ženě. Na pražském Vypichu se kolem 23. hodiny čelně srazili s vozem Škoda Fabia. Z místa nehody odvezla záchranka tři zraněné.

Podle Policejního Deníku jeli policisté po Bělohorské ulici ve směru od Karlovarské do Patočkovy. Do křižovatky vjel služební vůz se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením na červenou. Řidič fabie si policistů nejspíš nevšiml a pokračoval v jízdě na zelenou.

Nehoda v pozdních večerních hodinách zaměstnala i hasiče a lékaře ze záchranné zdravotní služby. Osádky obou vozů skončily po nehodě v nemocnici. Policisté byli po ošetření propuštěni, řidič fabie zůstal hospitalizován.

Policisté spěchali k případu napadení ženy mužem. Kvůli nehodě musela k případu vyrazit jiná hlídka. Napadená skončila v nemocnici a útočník v poutech.

djaba ( 21. září 2013 22:04 )

Siréna a maják neznamená , že je cesta volná .Přesně , jedu na zelenou a z červené přilétne pomáhač nebo saniťák a myslí si , že mu všichni uhnuli.Jenže uvnitř auta nelze poznat odkud přichází zvuk sirény a většinou není ani kam uhnout , když maják uvidím na poslední chvíli. Mimochodem ,kdysi jsem vezl do porodnice sousedku (bylo to na krajíčku ).Solil jem to fest a místo obvyklých patnácti minut jsem udělal jedenáct.Takže vysoká rychlost, nic moc efektivní.

kosmonaut ( 21. září 2013 18:07 )

Vážení,pravidla silničního provozu jsou jasně dána.To,že se dneska někteří "řítiči" řítí ulicemi se sluchátky na uších a nejsou shopni zaslechnout výstražné houkání sanitek,hasičů a policie je jasné!A to,že mám na kžřižovatce zelenou,neznamená,že nebudu sledovat silniční provoz v dané lokalitě,hlavně zvukové signály vozidel záchranného systému a policie.Totiž,dnešním,rádoby řidičům chybí intuice předvídavosti.Nepočítají s tím,že mohou křižovatkou projíždět vozidla s předností v jízdě a malér je na světě!A k poznámce o policajtech že mají být obezřetelní je částečně správná,ale,když pak přijedou k zásahu pozdě,tak se zvedne vlna nevole a útoků na policii,že zasáhla pozdě!To se týká jak hasičů,tak i sanitek!Proto předvídejme,nevíme,kdy je budeme potřebovat,aby se nestalo,že přijedou pozdě.

kalnormin1 ( 21. září 2013 16:40 )

Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. J.A. Komenský.

zlobivka1986 ( 21. září 2013 15:42 )

jojo, zapnutý majáky přece zapínají i nesmrtelnost. Když člověk jede normálně na zelenou a najednou se z boku stovkou přiřítí policejní auto s majáky tak ho prostě řidič nečeká a majáky tomu fakt nepomůžou. Když policajti vidí, že jedou na červenou tak sice na to mají právo, ale trocha obezřetnosti není na škodu. Třeba řidiči sanitek to ví a neriskují život několika lidí a když jedou do křižovatky kde je červená tak zpomalí na rozumnou rychlost a nejedou co to dá.

Zobrazit celou diskusi