Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Strach o moderátora Moravce: V televizi se bojí jeho kolapsu, a tak dostal posily! Koho?

V České televizi se bojí o zdraví Václava Moravce. A tak dostal do předvolebních debat posily
V České televizi se bojí o zdraví Václava Moravce. A tak dostal do předvolebních debat posily  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao - 
20. září 2013
09:21

Diváci jsou na něj zvyklí, dokáže je však rozdělit na dva tábory - jedni se Václava Moravce uznávají jako moderátorskou kapacitu, druhým přijde jako moralizující egocentrista, strhající až zbytečně pozornost na sebe. Jedno je však jisté - Moravec je zvláště před volbami velmi vytížený. A v ČT panují obavy, aby nezkolaboval. Vše se tak tentokrát nebude točit jen kolem něj. Do předvolebních studií se chystají nové posily.

"Vašek toho má moc, nechceme, aby se nám složil," říká Právu dramaturg ČT Čestmír Franěk a vysvětluje, proč Václav Moravec nebude jedinou a hlavní předvolební tváří na televizní obrazovce. Do předčasných voleb zbývá přesně pět týdnů a tahle kampaň po pádu Nečasovy vlády, rozpuštění sněmovny a vyhlášení nového termínu voleb prezidentem Zemanem je pořádně rychlá a zběsilá.

Za Moravce zaskočí syn bývalého mediálního magnáta

ČT proto tentokrát nenabídne předvolební studia ze všech krajů, ale debaty kandidátů pouze ze studií v Praze, Brně a Ostravě. Moderovat je nebude Václav Moravec, ale dvojice Jakub Železný - Daniela Písarovičová. Tedy syn bývalého mediálního magnáta z Novy a moderátorka zpráv, která se v roce 2010 dočkala ceny TýTý za objev roku. První debata řézená novým moderátorským duem začíná již příští týden - 25. září se v ní utkají lídři Karlovarského kraje. Moravcovi však zůstávají jeho nedělní Otázky, podobně jako při prezidentské volbě závěrečná Superdebata a také samozřejmě volební studio během volebního víkendu 25. a 26. října, na kterém opět bude spolupracovat v osvědčeném formátu s Marcelou Augustovou.

Moravec s prošlým datem spotřeby?

Volnější program patrně uvítá i sám Moravec, ovšem najdou se i hlasy, které jeho menší předvolební roli vítají z jiného důvodu. "Já to zvolené řešení určitě vítám, minimálně v té půlce, že to nebude pan Moravec, protože dosti bylo Moravce. Už byl mnoho let ve všech debatách tohoto typu. Všichni vědí, jak se to může odehrávat, jaký to bude mít vývoj a je to velmi – řekl bych – už hodně použité zboží," uvedl pro Parlamentní listy mediální expert Petr Žantovský.

ahmik ( 20. září 2013 14:35 )

Mohli by tam také dát drmolu Borka (nikdo by mu nerozuměl),Václavka s jeho vadou řeči, Kroužkovou z které to leze jak z chlupaté deky,nebo Petroviče,který "spatra" bez čtecího zařízení neřekne souvislou větu.To by potom byla teprve estráda.Ty všechny včetně Moravce spojuje jejich arogantní pozdrav VÍTEJTE a hrozná čeština.

threenec3 ( 20. září 2013 13:32 )

Jeho pořad má význam asi jako předpověď počasí, akorát trvá hodinu ... a někdy i dvě. Hudba z respiria mluveného slova ...

moiaza ( 20. září 2013 13:13 )

Toho se nebojte. Toho pepka neklepne. On už dávno má modrou krev i modrou hroší kůži.

decathlonova-matka ( 20. září 2013 12:15 )

ale má tu správnou modrou legitimaci a to je hlavní

leninos ( 20. září 2013 12:09 )

Božíčku, aby ho neklepla pepička....

Zobrazit celou diskusi