Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Julča z metra vyvalila cecky, píše Hrabal! Pak vítala Clintona U Tygra

Autor: ljš - 
18. září 2013
11:37

Létní seriál o Džambulce byl jen slabý odvar, Česko má od pondělí novou ikonu, Julču z metra! Ta je postrachem nejen cestujících, rautů a novinářů, ale také mnoha známých osobností. Neunikl jí ani spisovatel Bohumil Hrabal, po jehož boku se dostala dokonce do blízkosti amerického prezidenta Billa Clintona.

Julča z metra vždycky věděla, jak na to. Své legendární "právo sedět" uplatnila už v roce 1994, když po boku spisovatele Bohumila Hrabala, vítala prezidentskou návštěvu v pivnici U tygra. Václav Havel tam tehdy vzal svůj americký protějšek Billa Clintona, aby mu Prahu ukázal z trochu jiného úhlu.

Osazenstvo známé hospody se na historickou návštěvu pořádně chystalo a vše plánovalo, což Hrabal, věrný svému povolání, náležitě zdokumentoval. "A  potom přišla Julinka a hned ke mně... a líbala mi a plakala, a já jsem jí ukázal fotografie z toho našeho pondělka...Vítání slunovratu... ty její prsa... a ona plakala štěstím, jak jsme jí zvelebili její prsa... a já jsem to ukázal, ten seriál, fízlům, nejen našim, ale i americkým, že takhle chceme přivítat tady pana prezidenta Clintona pod velkými parohy U tygra, aby i náš pan prezident viděl, jak se tady bavíme... Julinka vyvalí cecky decentně...," píše  spisovatel Bohumil Hrabal v textu Partnerství pro mír, aneb Čekání na Godota.

Svatba

Večírek, během něhož se štamgasti  legendární hospody za účasti prezidentské ochranky chystali na Clintonovu návštěvu, byl rozhodně vydařený a pábitel Hrabal během něj dokonce pojal geniální myšlenku (nebo to alespoň tvrdí jeho vypravěč): "A já jsem řekl, že Julinku si vezmu za ženu a že pan prezident Clinton by nám mohl jít za svědka!" Naštěstí k ničemu takovému nedošlo.

Dáma

Na nezapomenutelnou Clintonovu návštěvu Julča skutečně dorazila (zda přijela svým oblíbeným metrem, není známo) a dobová fotografie ukazuje, že se skutečně vymódila. "Prezident Havel mi naznačil, abych si přisedl k jejich stolu. A já jsem opustil moji dámu Julinku, kterou jsem pozval vedle sebe, dámu v apartním exkluzivním klobouku, dámu, která do pivnice patří, která hravě vymlaskne šest piv...," vzpomíná Hrabal na nejslavnější večer Julči z metra.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Digitt ( 20. září 2013 21:51 )

to je hnida....

marie60 ( 20. září 2013 09:57 )

marie60 ( 20. září 2013 09:56 )

marie60 ( 20. září 2013 09:56 )

..možná takových ku.rev tam měli víc ale nepíše se o nich.

jity ( 18. září 2013 18:54 )

Julča bude zřejmě fortin. To je taky pěkná fuj baba.

Zobrazit celou diskusi