Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další obří zátah: Protikorupční policie zasahuje v Ostravě a Praze!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK, ljš - 
16. září 2013
20:39

Protikorupční policie prošetřuje podezřelé zakázky ostravského magistrátu a městských organizací. Kriminalisté dnes zasahovali na několika místech na Ostravsku a v Praze.

Podle serveru iDnes.cz policisté zabavili kromě dokumentů třeba i počítač náměstkyně ostravského primátora Simony Piperkové (ČSSD).

"Policisté navštívili přes 20 míst na Ostravsku a v Praze. Všude se uskutečnily prohlídky domovních i nebytových prostor," řekl iDnes.cz dozorující vrchní státní zástupce Vít Koupil. Policisté podle něj sbírali důkazy kvůli podezření na řadu trestných činů. "Jde zejména o tři zločiny: zneužití pravomoci úřední osoby a sjednávání výhody při veřejných zakázkách, pletichy při veřejných zakázkách a dále sjednávání výhody při veřejných zakázkách," uvedl Koupil.

Případnou škodu, počet podezřelých nebo zakázky, o které se policie zajímá, zatím státní zástupce neupřesnil. "Vše je teprve v počáteční fázi prověřování. Nikdo zatím nebyl obviněn," oznámil.

Mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská dnes potvrdila, že policisté byli na magistrátu. "Byli u náměstkyně Simony Piperkové, která jim poskytla maximální součinnost. Zajímali se o veřejné zakázky z jejího resortu, do kterého patří zdravotnictví a kultura. Poskytla jim dokumenty, které po ní požadovali," uvedla Vojkovská.

Podle iDnes.cz policisté prověřují například investice v Městské nemocnici Ostrava či rekonstrukci Kulturního domu Poklad v Ostravě-Porubě. Nasvědčují tomu prý místa, kde zátah policie provedla, i informace náměstkyně ostravského primátora Piperkové, do jejíž kanceláře detektivové také zamířili. "Žádali informace k veřejným zakázkám v městské nemocnici a kulturním domě. Odnesli si papírové dokumenty i můj počítač," uvedla.

Piperková ale popřela, že by věděla o jakýchkoli manipulacích se zmíněnými veřejnými zakázkami. "Město totiž není jejich zadavatelem, poskytuje pouze dotace. Zadavateli jsou přímo městské organizace," řekla iDnes.cz.

bibijana ( 17. září 2013 09:48 )

lennne:naprostý souhlas,jenomže,i když ve volbách zvítězí komunisté,nic se nezmění.I jejich příznivci dojí stát.Privatizace zdravotnictví,soukromé zdravotní pojišťovny,soukromé DD a LDN -to je ta nejhorší věc.

lennne ( 17. září 2013 09:08 )

Pokud to neni jen divadylko, ale poradny vysetrovani, doufam, ze si sprolustrujou i nemocnice a dalsi statni instituce.....tecou z nich prachy na soukrome ucty proudem. / abych nemusela vysvetlovat jak to myslim, pracovala jsem celkem 5 let ve statni sprave a nemocnici...je to bezedna dira na uplatky, zmanipulovana vyberova rizeni,malou domu pro kamaradicky vedeni a tiche spolecnictvi nebo primo vlastnictvi firem co pousti statu zilou/.

wert666 ( 17. září 2013 00:42 )

SMRT POLICAJTUM

wert666 ( 17. září 2013 00:41 )

ANTIKORUPČNÍ POLICEJNÍ MRDKY......POLICAJTI VY K.U.N.D.Y UŽ KONEČNĚ POCHCÍPEJTE I S VAŠIMA ZDEGENEROVANÝMA PARCHANTAMA......SMRT VAM I VAŠIM TKZ RODINÁM....MRDKY

moiaza ( 16. září 2013 23:40 )

Na scénu přichází nebezpečný inteligent. Pozor!

Zobrazit celou diskusi