"Událost se stala v sobotu kolem půl šesté večer. Podezřelí překonali násilným způsobem dveře do jednoho z bytů. Kromě toho, že poškodili zařízení bytu, tak také čtrnáctiletá dívka skončila na ulici pod oknem," sdělila Blesk.cz mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že dívka byla buď vyhozena, nebo spadla ze dvou a půl metrové výšky. Zároveň se objevila informace, že pomoc lékařů musela vyhledat i starší žena (39). Zda šlo o dívčinu matku však policie nepotvrdila. "Tuto informaci nemáme k dispozici," uvedla Holčáková.

Obě zraněné ženy odvezli záchranáři z bytu na úrazovou ambulanci městské nemocnice v Ostravě. "Žena utrpěla více úderů do hlavy a stěžovala si na bolest ruky. Dívku bolela bederní část zad," řekl Právu mluvčí moravskoslezské záchranky Ladislav Lang.

Policie zadržela šestici podezřelých

Okolnosti incidentu zatím nejsou jasné a jsou předmětem policejního šetření. Po tlupě, která se od bytu ujela autem, začala ihned pátrat policie. Zadržela nakonec šestici mužů. "V současné době probíhají úkony orgánů činných v trestním řízení. Probíhají výslechy zadržených, svědků i poškozených. Věc je kvalifikována jako porušování domovní svobody, není však vyloučeno, že po dokončení úkonů bude překvalifikována. Motiv stále zjišťujeme," dodala mluvčí.

Napjatá situace v Ostravě

K incidentu přitom došlo v městském obvodu Ostrava-Přívoz. A zdejší napjaté bezpečnostní situaci patrně příliš nepřispěje... Jde totiž o lokalitu, kde bydlí sociálně slabší obyvatelstvo a to se projevuje zvýšenou kriminalitou. Při srpnových demonstracích se zde navíc s policií střetli pravicoví radikálové, kteří se právě do Ostravy-Přívozu vydali demonstrovat. Není to tak poprvé, kdy to v této lokalitě vře. Policie zde tehdy zatkla 62 extremistů a vzduchem při tom létaly kameny, lahve, dýmovnice, rozbušky, popelnice a policisté byli nuceni použít slzný plyn.