Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marný boj o život: Se třemi rybáři se na Staňkovském rybníku převrhla loďka. Jeden utonul!

Na Jindřichohradecku došlo k tragédii: Na rybníce se se třemi rybáři převrátila loďka, jeden utonul (ilustrační foto)
Na Jindřichohradecku došlo k tragédii: Na rybníce se se třemi rybáři převrátila loďka, jeden utonul (ilustrační foto)  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: simao, ČTK - 
15. září 2013
07:45

V boj o život se v sobotu změnil výjezd tří rybářů na jihočeském Staňkovském rybníku. Převrátila se s nimi loďka a skončili ve vodě. Vhtěli zachránit loď a vybavení, jeden z nich se však začal topit. Jeho kolegové mu nedokázali pomoci a muž (†63) se utopil!

Třiašedesátiletý muž se včera utopil na Staňkovském rybníku na Jindřichohradecku. Při rybaření se s ním a s dalšími dvěma muži převrhla loď. Policisté nevyloučili, že v tragédii mohla sehrát roli i konzumace alkoholu, řekl ČTK jejich mluvčí Jiří Matzner.

Utonulý muž podle mluvčího pochází z Prahy. Další dva rybáři z převržené lodě jsou v pořádku. "Zatím vyšetřujeme průběh a okolnosti celého případu," uvedl Matzner. Dodal, že muži po převržení chtěli nejprve zachránit loď. Potom se ale jeden člen posádky začal topit. Zbývající dva muži, z nichž jeden pocházel rovněž z Prahy a další z Ústí nad Labem, se mu pokoušeli pomoct. Bohužel marně.

delavar ( 15. září 2013 12:06 )

Sociální pojišťovna děkuje! minus 1.

annakarenina ( 15. září 2013 12:06 )

Kdyz nekdo neumi plavat, nemel by vubec lezt na lodku. Spadnout v plne polni do vody neni zadna sranda i pro plavce.

fandamilan ( 15. září 2013 11:49 )

Rybáři a myslivci jsou největší alkoholici.

abyss ( 15. září 2013 11:42 )

Včera to říkali ve zprávách trochu jinak. Nejvíc na lodičce blbnul a asi tedy nejvíc nalitej byl ten co se utopil. Utopil se jelikož neuměl plavat a také to byl on, co loďku převrátil. Když někdo neumí plavat, neměl by na lodičce chlastat a blbnout, když už na ní leze

Zobrazit celou diskusi