Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Atentát na bojovnici se solární chobotnicí?! Ve výtahu uvízl její přítel

Ostře hlídané šéfce ERÚ Aleně Vitáskové jde údajně stále o život. Někdo na ní měl nastražit past ve výtahu v domě, kde bydlí
Ostře hlídané šéfce ERÚ Aleně Vitáskové jde údajně stále o život. Někdo na ní měl nastražit past ve výtahu v domě, kde bydlí  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, ČTK, simao, simao - 
13. září 2013
17:38

Šéfce ERÚ Aleně Vitáskové šlo údajně o život. Neznámí pachatelé měli úmyslně poškodit výtah v domě, kde bydlí. Hrozilo jeho zřícení, na několik hodin v něm uvízl její přítel. Není to přitom poprvé, kdy Vitásková čelila ohrožení. Bojovnice se solární chobotnicí už má nějakou dobu ochranku kvůli incidentu na dálnici, kde chtěl někdo vytlačit její auto. Jenže problémy neskončily, a tak se nyní do hry opět vkládá policie...

Ačkoli Alena Vitásková sama čelí podezření, že se podílela na miliardovém podvodu, bez obalu tvrdí, že v řadách solárníků se najde řada podvodníků, kteří si užívají za peníze daňových poplatníků. Když se však šéfka ERÚ (Energetický regulační úřad) pustila do boje se solární chobotnicí a rozjela přísné prověrky předchozích podpor pro solárníky, rázem jí podle jejích slov začalo jít o život. Škrty v rozpočtech jsou jedna věc, ale tady už končí veškerá "sranda"...

Kdo stojí za útoky na Vitáskovou?

Na jaře se auto Vitáskové někdo pokusil vytlačit z dálnice a šéfka ERÚ dostala ochranku. "Začalo to před Velikonocemi, takže jsem je probrečela doma, že jsem se vůbec jako státní úředník dostala do situace, kdy se bojím sama o sebe," svěřila se Blesku Vitásková. Za útokem mohly být její kroky a výroky v čele ERÚ, kdy tvrdí, že praktikami "hraničícími s tunelováním veřejných financí" může Česko přijít o více než 160 miliard korun.

Jako by se někdo bál, že tyhle peníze bude chtít Vitásková zpátky právě po něm. Poté, co se napakoval ze státních peněz... Problémy Vitáskové neustaly. Chvíli byl klid, tedy až na občasné výhrůžky. V pondělí se ale na Vitáskovou někdo opět pokusil udeřit. A vypadalo to jako naplánovaný atentát. Neznámý pachatel (příp. pachatelé) totiž poškodil výtah na auta v domě Vitáskové. Usiloval jí rovnou o život, nebo mělo jít o další důrazné varování, ať od prošetřování solárních machinací dá ruce pryč?

Přítel Vitáskové uvízl na několik hodin ve výtahu

Pražská policie nyní celý případ začala prošetřovat. Obrátila se na ní ochranná služba, kterou má Vitásková k dispozici. "Pražská policie dnes dopoledne obdržela poznatek z Ochranné služby policejního prezidia ČR. V současné době prověřuje veškeré skutečnosti z něj vyplývající bez stanovení konkrétní právní kvalifikace," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že policie zamířila prošetřit místo činu a vyslýchat svědky a další zúčastněné osoby.

Ve výtahu, který se nakonec nezřítil, uvízl na několik hodin přítel Vitáskové. Ta nepochybuje o tom, že to vše bylo nastražené na ni. "Porucha byla hodnocena jako zcela neobvyklá s tím, že se jednalo o úmyslný čin. Z osmi nosičů kabiny bylo sedm zcela demontováno," citovala TV Nova z hlášení Vitáskové ministru vnitra. Předchozím útokem na šéfku ERÚ na dálnici se přitom zabývala na utajeném jednání také bezpečnostní rada státu. Mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová pak dnes potvrdila, že ochranka Vitáskové vzhledem k posledním událostem přijala "adekvátní opatření".  

henryj ( 14. září 2013 08:47 )

Taky si myslím,že to tak nějak bude.Oni si přece sami nenaplivou do "tváří"

henryj ( 14. září 2013 08:44 )

Ať se vymlátí mezi sebou a bude snad pořádek.I když .........

jajanene ( 13. září 2013 23:22 )

A co když to je všechno jen tak, aby se zapomělo na její aktivity, za které je vyšetřovaná? Vždyť proti solárníkům bojuje až od té doby, co se přišlo na její podivné praktiky na ERU. No a když se tak dobře přizpůsobila, tak přece takovou bojovnici za napravení chyb politiků neobětují, no a okatě to přece jenom tak snadno smést ze stolu nejde.

moiaza ( 13. září 2013 22:20 )

Díky Havlovi zde máme mafie všeho druhu. Politické, sportovní, finanční a řadu dalších.

blondynazlondyna ( 13. září 2013 22:04 )

A ji má na svědomí kadeřnickà mafie

Zobrazit celou diskusi