Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spoluviník vraždy Vytopila (†36): Soud ho očistil z přepadení benzinky!

Autor: shp, Ondřej Požár - 
12. září 2013
11:37

Přihlížel, jak Radka Onderková Pojerová (46) zastřelila brněnského místostarostu Aleše Vytopila (†36) a poté mu uřízla hlavu. Filip Onderka (39), který si za nadržování k vraždě odpykává tři a půl roku vězení, dnes opět stanul u soudu. Z přepadení benzinky však nebyl uznán vinným.

„Žádnou benzinku jsem nepřepadl,“ prohlásil Onderka u soudu, který mu dal za pravdu. Jediným důkazem proti němu byla pachová stopa na klíčích, kterou však lze snadno přenést. Výsledek soudního stání přitom může Onderkovi, který na vlastní oči viděl brutální vraždu Vytopila a nic nenahlásil, v budoucnosti pomoci.

105 tisíc korun neuloupil

Onderka byl podezřelý z přepadení čerpací stanice, ze které si měl odnést 105 tisíc korun. Soud v Třebíči ho ale chtěl zprostit viny a brněnský krajský soud dnes rozsudek potvrdil.

Video Onderkův obhájce mu dává donré čance na propuštění - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Žádá podmínečné propuštění

Onderka nyní žádá o podmíněné propuštění z vězení. Tam si odpykává trest 3,5 roku za nadržování k vraždě Vytopila. „Dnešní rozsudek by mohl pomoci,“ řekl Blesk.cz Onderkův advokát. Jednání o propuštění ale zatím bylo odročeno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi