Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úchyl, který ubodal Sašu (†22): Dostal 25 let ve věznici s nejpřísnější ostrahou!

Na farmu přišel mladý Brit bez zavazadel. Majitelé ho litovali a půjčili mu stan.
 (Autor: Reuters, facebook.com)
Autor: shp, ČTK - 
10. září 2013
22:06

Chtěl po ní sex, ona nechtěla, a tak ji ubodal! Psychicky narušený Brit Alfred Mills Saunders (21) byl dnes odsouzen za vraždu Češky Alexandry D. (†22) k 25 letům vězení. Jen ať v té base shnije, zrůda!

Saša byla ubodána ve svém stanu poblíž kostaricko-nikaragujské hranice v prosinci 2011. Po osmnácti měsících vazby se letos v červnu Saunders k vraždě přiznal.

Za svůj čin je odpovědný

Odsouzený 15 bodnými ranami usmrtil na ekofarmě poblíž města Finca La Libertad nedaleko hranic s Nikaraguou tehdy dvaadvacetiletou Češku. Syn renomovaného britského profesora je podle vyšetřovatelů duševně nemocný a v minulosti spáchal několik trestných činů včetně sexuálně motivovaného útoku. Dřívější britská dobrozdání ale podle kostarického soudu potvrzují, že je za své činy odpovědný.

Už předtím obtěžoval několik žen

Saunderse nechal na usedlosti přespat její majitel, kterému se zželelo mladíka bez téměř jakéhokoli vybavení, a tak mu půjčil svůj stan. Podle svědků na farmě Saunders obtěžoval několik žen, než se vrhl na Češku, která podle svých přátel přijela ze studií v Miami provádět do oblasti výzkum. Brita zadržela zkrvaveného po činu tříčlenná britská rodina, která na místě také nocovala a která krátce předtím zaslechla výkřiky. Z rozhodnutí kostarického soudu si vrah odpyká svůj trest ve věznici s nejpřísnější ostrahou.

popocatepetl ( 11. září 2013 08:15 )

Jsou země, kde trest má především cíl ochrany společnosti před jedincem, který je společnosti nebezpečný, a výchovný cíl. U nás evidentně ochrana společnosti před nebezpečným jedincem není vůbec mezi cíli (formálně ano, fakticky - podle výsledků -ne) a o možném výchovném účinku trestu u psychicky narušených osob asi pochybují, tak je trestají často jen léčbou. Sice nařízenou, ale klidně i ambulantní (viz vrah z Kmětiněvsi).

miap ( 11. září 2013 02:04 )

Podle ceskych zakonu by dostal mozna 8 let....nebo by dochazel coby psychopat na ambulantni lecbu. Mozna to uplne nesouvisi s clankem, ale nemeli by se panove poslanci konecne venovat ceskym zastaralym zakonum??? Cetla jsem, ze nejaky cerny bubak - schizofrenik s velmi nizkym IQ - brutalne znasinil urednici soudu (v USA), ale prezila. On dostal bez ohledu na dusevni stav... 30 let!! Neslo by to i u nas?

Zobrazit celou diskusi