Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Drastické foto! 44 mrtvých při nehodě autobusu! Záchranáři nosili se slzami v očích bezvládná tělíčka

Autor: simao, ČTK - 
10. září 2013
10:14

Se slzami v očích nosili záchranáři bezvládná tělíčka mrtvých dětí po tragické nehodě přeplněného autobusu v Guatemale, při které zemřelo nejméně 44 lidí a další desítky utrpěly zranění. K tragédii došlo poté, co autobus sjel ze silnice a spadl do říčního kaňonu. A řada fotek z místa nehody je opravdu jen pro silné povahy.

K nehodě došlo na severozápadě Guatemaly v pondělí večer místního času, kdy se autobus zřítil do 200 metrů hluboké propasti a dopadl do řeky. Řidič, který je také po smrti, pravděpodobně ztratil nad řízením kontrolu. Autobus nejprve narazil do skal a pak se zřítil ze srázu.

Do autobusu o kapacitě 54 pasažérů se jich přitom vměstnalo devadesát. Byla mezi nimi i řada dětí, včetně kojenců. Na záchranáře rozhodně nečekala snadná práce. Do improvizované márnice, kterou místní úřady zřídily v nedalekém rekreačním středisku, dopravili šest bezvládných dětských tělíček, zabalených v dece a opatřených číslem...

Na místo se pak začali sjíždět příbuzní obětí, aby identifikovali těla. Podle dostupných údajů 44 lidí zemřelo a dalších 46 bylo zraněno a převezeno do okolních nemocnic. Někteří z nich jsou v kritickém stavu, a tak počet obětí téhle tragické nehody nemusí být konečný.

Na vině však není pouze chyba řidiče. Na místních, vesměs prašných a v horách se klikatících silnicích, často chybějí svodidla a další bezpečnostní prvky. Ke změnám zde nedošlo ani poté, co k podobné nehodě došlo i před pěti lety - v březnu 2008, kdy se taktéž přeplněný autobus zřítil z patnáctimetrové strže na trase mezi Guatemalou a Salvadorem a o život tehdy přišlo 54 lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi