Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nucený pobyt Petra K. v Egyptě: Shodil několik kilo a trpí těžkými depresemi

Autor: simao - 
9. září 2013
16:30

Tragická a dosud nevysvětlená smrt manželky a dcery, sedm týdnů nedobrovolné izolace v cizí zemi, špatné zprávy z domova a těžké deprese. To všechno se podepsalo na zdravotním a psychickém stavu Petra K., který v malém hotýlku uprostřed rozbouřené egyptské Hurghady čeká na svůj osud. Právě zde ho navštívili reportéři Blesku.

Cestovní kancelář ho převezla do jiného hotelu. V pokoji, kde zemřely jeho milovaná Monika (†36) a Klárka (†8) už dávno není. V egyptském prostředí však musel Petr K. zůstat. Nedobrovolně, zatímco egyptské vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Petr K. tak netuší, co s ním bude. A svoje nucené vězení si rozhodně neužívá. Na pokraji psychického zhroucení zhubl již několik kilo, dennodenně bojuje s bolestí a smutkem nad ztrátou svých milovaných, jen občas zajde na jídlo nebo pro vodu. Tíživé myšlenky ho ale trápí všude.

Celý den na hotelu, jen občas zajde pro vodu...

Z resortu Titanic Palace, kde Petr K. s rodinou trávil dovolenou, přitom zničený manžel a otec putoval do hotelu Sea Garden do centra Hughady, kde je však tohle léto obzvlášť neklidné. V Egyptě totiž neberou konce střety provládních a protivládních stoupenců, kvůli kterým umíraly lidé. Do Egypta se turisté sice pozvolna vrací, ačkoli dál platí doporučení, aby lidé zůstávali především ve svých hotelech.

Petra K. se to netýká. Není běžný český turista, jakého byste v Egyptě potkali. Nemá chuť procházet se někde po letovisku, u večeře sedí sám, s nikým se nebaví, jeho pohledy jsou často nepřítomné. Dívá se do prázdna a neví, co s ním bude. Z hotelu odchází pouze tehdy, když si musí koupit v některém z přilehlých obchůdků v egyptském rozpáleném pekle vodu.

Video  Osamělý Petr. K. si jde v Hurghadě pro vodu  - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Většinu času však tráví sám na hotelovém pokoji. Občas z něj vyrazí na jídlo, chuť k němu však dávno ztratil. A ve svém „egyptském vězení“ již zhubl několik kilogramů. „Jednou se jídlo dá jíst, jednou ne, já to stejně nevnímám. Jím dvakrát denně, malou snídani a pak večeři. Myslím si, že jsem zhubl asi deset kilo. Politická situace je podle mě nestálá, když jsem šel jednou pro vodu, z okraje města šel kouř a všechno kontrolovala policie. Prý i někoho zabili,“ řekl Petr K.

scaramonte ( 10. září 2013 13:48 )

To poslední video zas odporný jako ty předešlý! Jediná věta, kde se lituje, tam nechybí! Syčák jeden! Kdyby byl co zač a měl krapet svědomí, tak si to buď dávno hodil a pokud na to nemá, moh jít na náměstí a začít vyřvávat že Alláh je *** a Mohamed patří do pekla a oni by to už zařídili za něj ...

girasole. ( 10. září 2013 12:22 )

A to jsem jeste na vàzkàch mezi nbcz a ctenàrem

krdasseneda ( 10. září 2013 12:01 )

chybí mi tu deco

k999 ( 10. září 2013 09:19 )

...není moc stručný?

girasole. ( 10. září 2013 09:02 )

Upraveny seznam: anka,anna1234,abvydavatelstvi ,babana,brutal,bluedream,cinderella1,ctenar,dobrotka,franckajagrova,girasole,hofihofi,hopsicek ,lpitriska, kacota,kajman1,kapsa72,klidek.pianko,krdasseneda,marmat,majojo,manizna,montevideo,mrdounberlusconi, nbcz,pgga,poletucha,pelagie,reggina,rentierskej ,reknimareno,schella16,sores,sukin.se.vraci,surfer,tarka1,tigress,tony44,valesovavera, vog.ht,zamlzena,zaviracispendlik, xxxx678 . Nick 98numero nebyl do seznamu zarazen jelikoz koluje jemu podobny nick numero98

Zobrazit celou diskusi