Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (†3) se v Yellowstonském národním parku zastřelila tatínkovou pistolí

Tříletá holčička se zastřelila otcovou pistolí
Tříletá holčička se zastřelila otcovou pistolí  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp - 
10. září 2013
23:39

Nechat dítě bez dozoru je selhání každého rodiče. Na to svoje nikdy nezapomene americký otec, který vzal svou dcerku (†3) do Yellowstonského národního parku. V nestřežený okamžik dívenka vzala jeho pistoli a zastřelila se s ní.

V sobotu zavolala její matka záchranáře, kterým řekla, že se dcerka postřelila pistolí svého otce, úřady ale nechtěly sdělit, zda jsou vyšetřovatelé přesvědčeni, že šlo skutečně o náhodný výstřel.

První úmrtí v parku

Podle mluvčího parku Ala Nashe jde o první úmrtí dítěte střelnou zbraní v Yellowstonu od roku 1938. Tehdy se nešťastnou náhodou střelil do hlavy 13letý chlapec. Naposledy v parku zahynul člověk výstřelem v roce 1978. Záchranáři, kteří do tábora Grant Village u Yellowstonského jezera přijeli, už dívku vzkřísit nemohli. Konstatovali jen smrt způsobenou výstřelem.

Kdyby zákon nezrušili, mohla by žít

Dívka zemřela tři roky poté, co byl ve Spojených státech zrušen zákaz nošení zbraní návštěvníky do většiny národních parků. Yellowstonský národní park se rozkládá ve třech státech USA - ve Wyomingu, Montaně a Idahu - na ploše přes 9000 kilometrů čtverečních.

tparanoik ( 11. září 2013 00:05 )

Redaktore neplácejte nesmysly o zákazu zbraní. Ano je to tragédie ale daleko spíš se mohla stát doma. Otec neuhlídal zbraň a dítě se k ní dostalo. Pár faktů: Nejvíc masakrů se stává tam kde nikdo nesmí mít zbraň - školy. Nejvíc smrtelných úrazů při manipulaci se zbraní se stává policistům. V Chicagu je za rok zavražděno více lidí než v Bagdádu - a to má Chicago asi nejpřísnější zbraňové zákony v USA. Do roku 1934 si mohlo každé dítě objednat kulomet poštou. Počet školních masakrů do roku 1934 - O (slovy nula)

siroky11 ( 10. září 2013 23:48 )

to je pistole? Já myslel, že revolver

Zobrazit celou diskusi