Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Předpověď počasí: Po víkendu bude pršet, zbytek září bude slunečný!

Po pěkném víkendu přijdou deště. Zbytek září však bude slunečný.
Po pěkném víkendu přijdou deště. Zbytek září však bude slunečný.  (Autor: Blesk/profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
7. září 2013
16:45

Počasí se na nás usměje. Po teplém a slunečném víkendu se ochladí a zaprší, v polovině září by se lidé ale opět mohli dočkat teplejších dnů. Meteorologové očekávají, že nadcházející čtyři týdny budou teplotně v mezích normálu, přičemž nejtepleji bude právě v týdnu od 16. září. Srážkově bude celé období průměrné, nejvíce pršet by ale mělo v novém pracovním týdnu.

Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Dlouhodobý teplotní průměr pro období od 9. září do 6. října je 12,5 stupně Celsia. Týden od 16. září bude podle očekávání meteorologů s padesátiprocentní pravděpodobností teplotně nadprůměrný. U ostatních týdnů sledovaného období je tato pravděpodobnost výrazně nižší.

Deštivý jen příští týden

"Nejvíce srážek se předpokládá v prvním předpovědním týdnu, další tři týdny by měly být srážkově většinou průměrné, případně slabě podprůměrné," uvedli meteorologové. Dlouhodobý srážkový průměr činí pro celé období 47 milimetrů.
 

Měsíční výhled počasí vydávaný ČHMÚ je založen na statisticko-analogické metodě, která vychází z naměřených údajů na českém území od roku 1951. Nyní sledované období bylo nejteplejší v roce 1975, kdy meteorologové naměřili průměrnou teplotu 15,3 stupně. Naopak nejchladnější bylo před 41 lety, kdy průměrná teplota dosáhla 8,4 stupně Celsia.

naidka ( 7. září 2013 20:09 )

"Předpověď počasí: Po víkendu bude pršet, zbytek září bude slunečný!" Kdyby napsali: po víkendu bude slunečno, zbytek září bude pršet, tak to vyjde nastejno.

stařec ( 7. září 2013 18:23 )

To je ale geniální zpráva,buď bude teplo nebo zima,zkrátka 50 na50 !!!blábol roku !!!

Zobrazit celou diskusi