Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zkorumpovaný úředník dostal 14 let vězení: Nabonzovaly ho luxusní hodinky!

Autor: shp, ČTK - 
5. září 2013
13:20

Když se někdo nechá uplácet, měl by si dát pozor, jak vystupuje na veřejnosti. Tvrdě na to doplatil čínský úředník Jang Ta-cchaj. Na to, že si žije nad poměry dobře, upozornily jeho okolí luxusní hodinky!

Ke 14 letům vězení dnes čínský soud odsoudil bývalého vysokého provinčního činitele, který na svůj život nad poměry sám upozornil luxusními hodinkami. Jang Ta-cchaj vedl úřad bezpečnosti práce v provincii Šan-si a veřejnost si ho poprvé blíže všimla, když se v médiích objevily jeho fotky, na nichž se široce usmíval na scéně tragické autobusové nehody.

Na ruce střídal drahé hodinky

Lidé rozčílení jeho necitelností rovněž zaznamenali, že má na zápěstí velmi luxusní hodinky. Na internetu rychle začaly přibývat další snímky, na nichž měl jiné, neméně nákladné časoměřiče.

Se sílícími otázkami, jak si může jejich koupi dovolit, spustily úřady vyšetřování, které vedlo k jeho obvinění z korupce.

Vzal milionové úplatky

Minulý měsíc se činitel přiznal, že na úplatcích přijal čtvrt milionu jüanů (asi 800.000 korun); na jeho bankovních kontech se našlo více než pět milionů jüanů (asi 16,4 milionu korun) z pochybných zdrojů.

maruch ( 5. září 2013 13:47 )

Tak co naši páni politici,tak by to mělo fungovat i u nás.To by prořídly lavice ve sněmovně a zaplnily by se kriminály.

Zobrazit celou diskusi