Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policista Babyka dopaden! Zabil manželku, chytili ho po týdenním útěku

V tomto domě zavraždil podle všeho Babyka svou manželku
V tomto domě zavraždil podle všeho Babyka svou manželku  (Autor: Blesk - David Malík, policie ĆR)
Autor: simao, ČTK - 
4. září 2013
21:32

Jako by se do země propadl. Celý týden unikal policista Miloš Babyka svým kolegům. Ale nyní byl dopaden na Plzeňsku! Je přitom hlavním podezřelým z vraždy své manželky. Potvrdí generální inspekce, že ji ubodal?

Osm dní policisté a příslušníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) intenzivně hledali při rozsáhlé pátrací akci policistu z Plzně. Miloš Babyka (35), podezřelý z ubodání své manželky, však zmizel neznámo kam. Do terénu tak vyrazili i psovodi, policisté si brali služby navíc, aby obávaného vraha dopadli. Mnohdy takřka padali únavou. Snaha se však nakonec vyplatila. Babyku dopadli a skončil v poutech!

Podle informací tn.cz se Babyka schovával v lesích na Plzeňsku a tam ho také chytili. Spekulovalo se přitom, že mohl někde spáchat sebevraždu. Jenže byl nalezen živý a tak byl ihned převezen na plzeňskou centrálu GIBS. "V současné době jsou se zadrženým policistou prováděny procesní úkony," potvrdila mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Inspekce přitom vytrvale varovala občany, že muž je ozbrojený a tudíž nebezpečný. K vraždě Babykovy manželky došlo ve středu 28. srpna na plzeňském sídlišti Lochotín. Babykova malá dcera následně skončila v policejní ochraně a rozeběhlo se nekonečné pátrání.

Už dříve přitom mluvčí inspekce Sandorová uvedla, že se inspekce o policistu zajímala již před tragédií. Odmítla ale sdělit víc. Podle nepotvrzených informací to mohlo souviset údajně s domácím násilím, jež se v rodině stalo. Podle některých zvěstí si Babyka svou manželku dokonce zotročil!

dobrotka ( 5. září 2013 04:08 )

Neskutecny slaboch! Na zenskou si troufne a sebe nedokazal zlikvidovat. Dobre vi, jak to tady chodi. Za par let muze byt venku

moiaza ( 4. září 2013 23:50 )

Babyka-výplod kapitalismu. Havlovsko-Klausovská škola!

odol ( 4. září 2013 22:50 )

Toto je typická chyba české policie! Ona zadržuje a nezastřeluje při kladení odporu v momentu zadržení a pak nejsou,nejsou peníze.Jeden náboj do ,,škorpíku,, stojí 7,60 včetne DPH-jeden den ve vazební véznici 766 Kč.

zirafa ( 4. září 2013 22:42 )

jj, popelko, ale škoda, že si nevystřelil mozek z hlavy, ušetřil by peníze daňových poplatníků!

zirafa ( 4. září 2013 22:41 )

kde byla zrušena diskuze? vždyť sem píšeš, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání