Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jezdecká policie se předvedla v Mexiku: Uteklo jí 30 koňů!

Mexické policii uteklo stádo třiceti koňů
Mexické policii uteklo stádo třiceti koňů  (Autor: reprofoto youtube.com)
Autor: shp - 
3. září 2013
09:01

Znáte ten vtip, jak jezdecké policii uteklo 30 koňů? Že ne? On to totiž není vtip, ale realita v mexické metropoli. Splašená zvířata tam při svém úprku po silnici poničila 11 auto. Jeden člověk byl dokonce zraněn!

Policisté na koních obvykle budí v ulicích mexické metropole respekt, v pondělí však klapot okovaných koňských kopyt vyvolával spíše strach. Stádo 30 policejních koní uniformovaným ochráncům pořádku uteklo a způsobilo chaos v dopravě.

Nejdřív se splašil jeden, pak všichni

Koně chtěla původně mexická policie nasadit při pondělní demonstraci tisícovek učitelů v centru hlavního města. Když je ale po transportu policisté vyvedli z přepravních vozíků poblíž mexického parlamentu, vyplašil je údajně zvuk projíždějících aut. Jeden kůň se splašil a s ním se daly na úprk téměř tři desítky dalších.

Pozor, chodec!

Od parlamentu vyrazila zvířata na jednu z důležitých dopravních tepen Circuito Bicentenario, kde poničila několik automobilů. Jednomu z řidičů, který natočil za jízdy videozáznam, urazil kůň boční zpětné zrcátko, několik vozů dopadlo podstatně hůře. Poraněný chodec má podle úřadů pouze lehká zranění.

I koníčci se zranili

Zraněna jsou i některá zvířata, o jejichž ošetření se postaral veterinář. Policisté uspořádali na uprchlé koně velký hon a první skupinu devíti zvířat se jim podařilo dostihnout záhy, další ale dlouho nemohli dopadnout. Nakonec ale podle listu El Universal policisté na různých místech města našli i další koně. Policie pak oznámila, že zaplatí vzniklé škody.

rukka ( 3. září 2013 20:51 )

30 koňů?????????? ty koňové jsou hrozný volové že utíkaj jak krávy!! Ještě že jim neuteklo 30 koní - to by teprv bylo na hov-no!!

Zobrazit celou diskusi