Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zemanův první školní den: Zajistí návštěva prezidenta dceři maturitu?

Autor: simao - 
2. září 2013
12:45

Miloš Zeman dnes vyrazil zahájit nový školní rok na prestižní anglicko-české gymnázium, kde studuje v posledním ročníku jeho dcera Kateřina. Zajistila jí tatínkova vizita větší šance při maturitě? Ve škole dnes nebyla, Zeman alespoň prozradil, co "první slečna" po škole plánuje.

Začal nový školní rok a do lavic usedlo přes 1,2 milionu žáků základních a středních škol a konzervatoří. Prezident Zeman přitom vyrazil do školy, kde studuje jeho dcera Kateřina - na soukromé gymnázium Amazon v Praze. Co zde studentům řekl? A proč chyběla jeho dcera?

Prezident dorazil i s první dámou

Zemana doprovodila manželka Ivana a prezident zde zavzpomínal na svá školní léta. Zeman měl prý vůbec nejradši dejepis. "Měl jsem rád ty dějiny, které nelžou. Učil jsem se bohužel v době, kdy dějiny byly prolhané a oficiální učebnice dějepisu byly naplněné lžemi," řekl Zeman. Pravdivé informace si prý dohledával v samizdatu. A studentům doporučil, aby si přečetli projev komunistického papaláše Milouše Jakeše na Červeném hrádku - jako odstrašující příklad toho, co komunisté tehdy říkali vážně.

Především však studentům sdělil, ať si vysoké školy vybírají podle práce, kterou chtějí v budoucnu dělat a kde budou šťastni. Varoval je ale před přihláškami na nechvalně známá plzeňská práva, ale i na obory, kde těžko najdou uplatnění. "Můžete milovat kulturní antropologii, nic proti tomu. Ale ČR je zemí, která má v přepočtu na milión obyvatel největší počet kulturních antropologů na světě, a velká část z nich končí na úřadech práce," varoval Zeman.

Zeman: Přeceňujete fenomenálnost mé paměti

Zeman se před maturanty pochlubil, že mluví obstojně anglicky a rusky. "Německy sice čtu, ale nechci prznit Goethův jazyk, tak mluvím raději anglicky," uvedl Zeman. "Moje žena, protože se doplňujeme, umí perfektně francouzsky," poznamenal prezident. Když se ho však jedna ze studentek zeptala, jakou si vylosoval maturitní otázku z češtiny, zaváhal: "Přeceňujete fenomenálnost mé paměti, musel bych si vzpomenout, ale nemohu vyloučit, že to byl Karel Čapek," řekl Zeman jedné ze spolužaček jeho dcery Kateřiny, která má v Amazonu individuální studijní plán a příští rok ji čeká maturita.

Kateřina první den ve škole chyběla

Zemanova dcera Kateřina se prvního školního dne a návštěvy svého otce neúčastnila. Prý měla soukromý program. Zeman alespoň prozradil, že by po škole chtěla jít studovat na VŠ do Švédska a získat tam stipendium. Musí však prý zabrat u maturity. "Je motivována, aby měla vyznamenání," řekl tajemně Zeman.

mrdkazeman ( 2. září 2013 19:59 )

Kdy už tu mr.dku tlustoidní zavšivenou konecne nekdo zpacifikuje i s těmi jeho vymrda.nými komunisty???Tohle si kurva necháme líbit?Kde jsme?Jak muže nějakej zkur.vysyn resp.celé stádo zkurvysynu,jejichž matky jsou ty největší a nejnakaženější šlapky,otevřít tu svoji zachcanou ubohou socialistickou tlamu a říkat něco proti USA a jejich utoku na ty kur.vy muslimské???Komanči mají největší máslo na hlavě a měli by být rádi,že revoluci řídil míromiluvnej Havel,jinak skončili se svými dementními rodinami na sloupech a stromech po celé ČR,což se taky mělo stát.Ta Semelová,kdo to je?Proč tu kur.vu ještě nevyvlekli s celou její zamrdanou rodinou na náměstí a neupálili?Ta odporná píč.a co má tlamu jako neobřezaný hemeroid by měla okamžitě zdechnout!

illis ( 2. září 2013 18:40 )

Navštívit školu, kam chodí dcera prezidenta je pěkně trapné, horší výběr už být nemohl . Asi má Kačenka o maturitu postaráno, pocta škole se počítá . Hlavně, že jiné pan prezident rád komentuje, pokud udělají něco podobného a sám s tím problém nemá. Kdyby se raději zajel podívat do školy v Brně na Kociánce a vyjádřil handicapovaným dětem svou podporu jako prezident, to bych mu i zatleskala, ale když navštívil školu, kde studuje jeho dcera tak na to jedině , to je fakt trapas .

pepazdp ( 2. září 2013 17:17 )

pepazdp ( 2. září 2013 17:15 )

Tak je pravdou, že Káča tam odmaturuje i kdyby jí na tý škole nikdy neviděli. Reklama co jim Zeman udělal je penězma k nezaplacení. Ovšem netřeba odsuzovat všechny soukromé školy šmahem. Jsou sice takové jak píšeš a jakou se Amazonia jeví, které jsou k ničemu, jelikož maturitní vysvědčení bez skutečných znalostí nikoho na vejšku nedostane a už vůbec ne do Švajcu nebo kam se to ta Káča prý chystá. Ale jsou i dobré, skutečně prestižní soukromé školy s vysokými nároky na podmínky přijetí a studenti tam nedostanou skutečně nic zadarmo a z těchto prestižních soukromách škol berou vejšky studenty automaticky, jelikož jejich maturitní vysvědčení je zárukou znalostí. Takovou školu jsem před časem postupně oběma synům zaplatil a nelituju. Vyhlídka na možnost takového studia je přiměla k dosažení výborných výsledků nutných k přijetí na školu a dalším pozitivem bylo že na té škole člověka nenutí k biflování, ale rovnou ho učí nabyté vědomosti používat v praxi, takže si je člověk "zažije" a už je nezapomene. Samozřejmě se tam "jede" naplno a nadoraz, tam by se Káča nechytala, tam by neměla možnost individuálního plánu aby mohla po nocích pařit a vyvádět místo školy pubertální blbosti.

filuska77 ( 2. září 2013 15:27 )

No líp ani nemohl dát najevo, že dcera má se vzděláváním potíže. Kdo má trochu sebereflexe, tak by šel na jakoukoliv jinou školu, pokud by to nebylo nutné. Mám p. Zemana za velmi inteligentního muže a fandím mu, ale s tou dcerou to vážně nechápu. Sama bych dítě na soukromou školu nedala natož ještě nějaký úlevový individ. plán. Z doslechu vím, že na tomto typu škol by odmaturoval i pes, kdyby se trochu snažil a kdybych zaplatila nadstadard.

Zobrazit celou diskusi