Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zesnulý Jozef Bednárik: Zrežíroval si i svůj pohřeb! Kdo mu na něm zazpívá?

Režisér Jozef Bednárik má dnes pohřeb. Zúčastnit by se jej měl i "Dracula" Danile Hůlka
Režisér Jozef Bednárik má dnes pohřeb. Zúčastnit by se jej měl i "Dracula" Danile Hůlka  (Autor: ČTK)
Autor: mir - 
30. srpna 2013
05:22

Měl zlou předtuchu! Jozef Bednárik (†65) tušil, že tu už dlouho nebude, a tak už zcela v duchu svého založení podnikal kroky k tomu, aby se i jeho pohřeb odehrál podle jeho představ! A tak rozdal předem několik instrukcí...

"Není to tak dlouho, co jsme se potkali, a on mě šokoval slovy: Evičko, byl bych rád, kdybys mi zazpívala na pohřbu,“ prozradila Blesku Eva Urbanová (52). A operní diva nebyla jediná.

„Viděli jsme se před dvěma měsíci a Beďo mě poprosil, abych mu nad rakví zahrál skladbu z Angeliky,“ svěřil Michal David (53). O to víc ho mrzí, že mu neodkladné povinnosti nedovolí toto přání splnit.

Poslední rozloučení s Jozefem Bednárikem se koná dnes v historické budově Slovenského národního divadla v Bratislavě. Rozlučka, kterou má pod palcem choreograf a režisér Ján Ďurovčík (42), bude koncipována jako několik zastavení na Bednárikově životní a umělecké pouti.

Za české umělce tam vystoupí nejen Eva Urbanová, ale i Daniel Hůlka (45), ze kterého režisér udělal přes roli Draculy českou megastar. Na přání rodiny zazpívá i na ryze soukromém pohřbu v Bednárikově rodné Zelenči, který se uskuteční v sobotu.

Pohřeb režiséra Bednárika budeme sledovat ON-LINE od 10:30!

Zobrazit celou diskusi