Blesk.cz ochutnal první moravský burčák: Je skvělý a voní po muškátu | Blesk.cz

Blesk.cz ochutnal první moravský burčák: Je skvělý a voní po muškátu

Autor: op - 
28. 8. 2013
22:30

Čas burčáku je tady! Blesk.cz exkluzivně na Znojemsku ochutnal první letošní moravský burčák. Je skvělý! Vinaři míní, že tenhle typicky jiskřivý nápoj nebude tak sladký jako jindy, ale o to víc bude vonět.

Počasí v letošní sezóně vinařům nepřálo, takže úroda je na mnohých místech oproti loňsku třetinová.

Pro první Burčákobraní v Brně, které bude 30.srpna až 1.září ve dvoře Městského divadla, však vinař Václav Adámek z Višňového na Znojemsku vyrábí burčák z probírky panenských hroznů Moravského muškátu z Pravlova a Dolních Kounic.

„Trochu bojujeme s cukernatostí, takže to je burčák s větším obsahem kyselinky. Nemá sice v sobě tolik cukru, ale zase více voní právě po muškátu,“ vysvětlil Adámek.

Video Vinař Adámek: Burčák nesmí mít moc alkoholu - Ondřej Požár
480p 360p 360p 240p

Na akci, která se odehraje za každého počasí poslední prázdninový víkend a lidé na ní kromě burčáku ochutnají i vína Karla Rodena a grilované speciality, chystá 6000 až 8000 litrů burčáku.

A milovníkům sladšího nápoje nabídne částečně zkvašený vinný mošt z Chardonnay z Moldávie s cukernatostí přes 20 stupňů.

Doporučujeme
starypes ( 29. srpna 2013 07:19 )

Když se po vypití jednoho litru burčáku do jedné hodiny člověk posere, tak je to burčák výjimečné kvality.

Zobrazit celou diskusi
1080p 720p 360p
Další videa