Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Nechutný útok: Mámě paterčat poslali sloní výkal

Autor: ftw - 
26. srpna 2013
15:00

Rasistické útoky nesnášenlivých spoluobčanů snad neskončí! Paterčatům a jejich mámě Alexandře Kiňové někdo poslal sloní výkal. Byť to měl být spíše nejapný žert, nad chováním "vtipálka" však zůstává rozum stát.

Na stránkách DarujHovno.cz, které umožňují anonymně zaslat na libovolnou adresu zvířecí exkrement, se na seznamu příjemců v minulých týdnech objevila i Alexandra Kiňová (23).

Stál za zlomyslnou zásilkou rasismus? Zprostředkovatel služby David Vavroš odmítl v souvislosti s obchodními podmínkami potvrdit totožnost „obdarované“ i odesílatele, připustil nicméně, že skutečně došlo k odeslání zásilky právě do Ústavu pro péči o matku a dítě, kde Kiňová tehdy pobývala.

Podle jeho slov má být služba brána především s humorem. K podnikání v tomto neobvyklém odvětví se inspiroval podobnou službou fungující v Anglii, která se posílá pro změnu hovínka psí. Potom co jsme ho kontaktovali, se provozovatel rozhodl seznam příjemců z webu odstranit.

„Službu provozujeme v souladu s veškerými hygienickými předpisy. Chytrý člověk se takovému »dárečku« zasměje. Má to mít i tak trochu výchovný charakter. Nejčastěji posíláme zásilky do politiky, vysoce postaveným manažerům, telefonním operátorům a pak bývalým partnerům a milencům obyčejných lidí,“ představil své podnikání Vavroš.

Sloní trus nabízí již přes dva roky veřejnosti k odkupu ZOO Praha, kde si ho zájemci mohou koupit kbelík o váze 1,5 kg za cenu 70 Kč. Využíván je nicméně především jako hnojivo. Služba DarujHovno ho v dárkovém balení s mašličkou doručí na vybranou adresu za 290 Kč.