Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na D1 se vytvořila rekordní kolona dlouhá 26 km! Řidiči míří krokem na Prahu

Skončené závody motorek v Brně způsobily na dálnici D1 obří kolonu (ilustrační foto)
Skončené závody motorek v Brně způsobily na dálnici D1 obří kolonu (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: čad - 
25. srpna 2013
18:22

Šestadvacet kilometrů dlouhá kolona, prý vůbec nejdelší v historii dálnice D1, se v neděli krátce před osmnáctou hodinou vytvořila na 81 kilometru. Ve směru na Prahu jedou auta v koloně takřka krokem, maximálně desetikilometrovou rychlostí. Souvisí to přitom s koncem závodů MotoGP v Brně, plánovanou přestavbou dálnice a také s nehodami, kterých bylo tento víkend nadmíru. Zvláště těch smrtelných.

„V místě je sveden provoz do jednoho pruhu. Před patnáctou hodinou tam došlo k havárii čtyř vozidel, která se obešla bez zranění. Se skončením Velké ceny Brna nyní kolona pomalu jedoucích vozidel na Prahu dosáhla rekordu,“ informovala Blesk mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Podle informací policistů se kolona stále pohybuje přes Vysočinu zhruba desetikilometrovou rychlostí. Řidiči naštěstí z dálnice nesjíždí na vedlejší komunikace.

Krátce před sedmnáctou hodinou se v koloně srazila další tři vozidla. „I tentokrát se nehoda obešla bez zranění,“ dodala policejní mluvčí. Je to alespoň jedna dobrá zpráva. Tragických nehod totiž bylo za tento víkend nadmíru. Celkem 13 lidí zemřelo od pátku na českých silnicích, což je letošní velmi smutný rekord.

gogo ( 25. srpna 2013 22:43 )

Těch blbců tam bohužel bylo desetitisíce...

hromous ( 25. srpna 2013 22:34 )

Jenom blbec vyrazí na brněnskou dálnici, když končí Velká cena.

hromous ( 25. srpna 2013 22:33 )

Jenom blbec vyrazí na brněnskou dálnici, když končí Velká cena.

Zobrazit celou diskusi