Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kluk (†15) zemřel na závodě Pionýrů a Babet: Narazil do stromu!

Na závodu Babet a Pionýrů na Rychnovsku došlo k tragické nehodě (ilustrační foto)
Na závodu Babet a Pionýrů na Rychnovsku došlo k tragické nehodě (ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. srpna 2013
15:14

Rád jezdil na motorce, o život přišel ve stínu velkých závodů MotoGP, které se tento víkend konají. Teprve patnáctiletý chlapec se coby předjezdec účastnil v sobotu závodů malých motocyklů značky Babeta a Pionýr na Rychnovsku. Jenže boural, utrpěl těžká zranění a na jejich následky zemřel...

Závody stále populárních malých motorek Babet a Pionýrů se konaly v sobotu ve Vrbici na Rychnovsku. Došlo při nich však bohužel ke smrtelné nehodě. Zemřel teprve patnáctiletý chlapec. 

Se svým strojem Husquarna 125 se kolem páté hodiny odpolední vydal na trať jako předjezdec, zřejmě však nezvládl řízení a narazil do stromu. Zraněním na místě podlehl, potvrdila dnes ČTK mluvčí hradecké krajské policie Hana Klečalová. Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje.

arne127 ( 26. srpna 2013 14:18 )

Kdo chce kam pomozme mu tam teď budou rodiče dělat divadlo a hlavně na funuse měl sedět na zadku a raději se učit on nebyl nic moc ve škole

satanklaus ( 25. srpna 2013 21:13 )

Přilbu zaručeně měl, jinak by nemohl jet jako předjezdec na závodech. Je to sport jako každý jiný a při všech sportech bohužel dochází k úrazům...i smrtelným. Od patnácti let už se na závodech řadí mezi dospělé jezdce a kubatura není nijak omezená. Ještě se jezdí v kategorii Junior I pro děti ve věku 7-10 let a kategorii Junior II pro děti ve věku 10-14 let kde je kubatura omezená.

jahodove_ticho ( 25. srpna 2013 19:36 )

V patnácti má jet maximálně na padesátce a s přilbou na kebuli!

Zobrazit celou diskusi