Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tohle zbylo z auta po střetu s kamionem na Karvinsku! Zemřeli v něm dva mladí lidé (†22)

Foto z tragické dopravní nehody na Karvinsku, při které zemřeli dva dvaadvacetiletí lidé
Foto z tragické dopravní nehody na Karvinsku, při které zemřeli dva dvaadvacetiletí lidé  (Autor: Reprofoto Policejní Týdeník)
Autor: simao, ČTK - 
25. srpna 2013
07:48

Ani během tohoto víkendu nepanuje na českých silnicích úplný klid. Snímek, ze kterého až mrazí, však pochází ještě z pátečního rána, kdy na Karvinsku při čelní srážce z automobilu zemřeli dva mladí, dvaadvacetiletí lidé. Třetí cestující zázrakem přežil - jejich kamarádku (19) převezl vrtulník do nemocnice. K další tragické nehodě pak došlo na Šumpersku, kde také zemřel mladík (†22).

Osobní vůz řídil dvaadvacetiletý mladík a spolu s ním cestovala stejně stará dívka a její o tři roky mladší kamarádka. Podle výpovědi řidiče nákladního vozu auto okolo 06:00 na rovném úseku mezi obcí Chotěbuz a částí Karviné Louky vjelo do protisměru.

Usnul za volantem po cestě z práce?

"Tvrdí, že se snažil řidiče upozornit troubením a blikáním světel. Ten ale nereagoval," řekla ke smutnému případu mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.Že by sehrál svou roli mikrospánek? Podle reakcí známých na sociální síti se trojice mladých lidí nevracela z nočního tahu, ale z práce...

Byla to patrně pořádná rána. Po nehodě skončil kamion na boku mimo silnici, podle dechové zkoušky nebyl řidič kamionu pod vlivem alkoholu. Řidič a spolujezdkyně, která pravděpodobně seděla na předním sedadle, zemřeli na místě. "O tři roky mladší dívka byla ve velmi vážném stavu vrtulníkem letecké záchranné služby přepravena do ostravské fakultní nemocnice," uvedla Viačková. 

Další mladík na Šumpersku: Usnul na silnici?!

V časných ranních hodinách kolem 2:00 v sobotu pak zemřel po nehodě na silnici před obcí Bratrušov na Šumpersku další, stejně starý mladík (†22). Přejel jej řidič osobního auta. Okolnosti nehody se stále vyšetřují, bližší informace policie sdělí v pondělí, ovšem průběžný závěr je děsivý.  "Řidič vozidla značky Renault Laguna přejel dvaadvacetiletého muže, který zřejmě usnul na silnici. Muž podlehl zraněním po příjezdu do nemocnice v Olomouci," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Policisté zatím nesdělili, zda je řidič za nehodu zodpovědný.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kdoasi ( 25. srpna 2013 10:08 )

Myslím,že čerpal z policejní svodky...stejná informace je i na jiných serverech.Podle rozsahu zranění je určitě lékař schopen určit,zda byl dotyčný sražen a následně přejet,nebo pouze přejet.

rady4 ( 25. srpna 2013 10:04 )

Autor clanku zrejme lezel vedle nej

kdoasi ( 25. srpna 2013 10:01 )

Cituji z článku: "Řidič vozidla značky Renault Laguna přejel dvaadvacetiletého muže, který zřejmě usnul na silnici.

naidka ( 25. srpna 2013 09:43 )

To je bouráků že by ty erupce na Slunci?

rady4 ( 25. srpna 2013 09:42 )

Jak vite ze byl opily a lezel na silnici? U nas dokazali prejet autem zenu tri ridici. Pozdeji se prokazalo, ze ten prvni ji srazil, kdyz na nej zena u krajnice mavala rukou.

Zobrazit celou diskusi