Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyšetřování smrti Moniky a Klárky: Na Petra K. čeká doma detektor lži!

Petra K. (35) čeká v česku detektor lži
Petra K. (35) čeká v česku detektor lži  (Autor: Foto archiv Nedělního Blesku)
Autor: rap, geok - 
25. srpna 2013
14:02

Čeští kriminalisté, kteří vyšetřují příčiny smrti Moniky (†36) a Klárky (†8) v egyptském letovisku, chystají otci rodiny Petrovi K. (35), kterého tamní úřady zadržují v zemi, překvapení. Podle informací Nedělního Blesku ho čeká detektor lži!

Jakmile bude Petr K. opět v Česku, bude neprodleně vyslechnut – a to dokonce nejméně dvoufázově. První výslech se odehraje před videokamerou a záznam porovnají policejní psychologové s Petrovými vyjádřeními, která dříve poskytl některým televizním stanicím. Kriminalistům totiž, jak naznačil policejní zdroj Nedělního Blesku, „nezbývá než ho vést jako hlavního podezřelého“.

Musí souhlasit

Dalším policejním opatřením bude možná ještě tentýž den výslech Petra K. na detektoru lži, který už je údajně z Prahy převezen do Ostravy. Petr K. s touto formou výslechu musí ale sám dobrovolně souhlasit a stvrdit to podpisem. Jinak výsledky není možné použít před soudem.

Jak pracuje detektor lži

Správně se nazývá polygraf. Jedná se o aparát měřící krevní tlak, tepovou frekvenci, změny v napětí a vodivosti pokožky (při pocení se zvyšuje) a kolísání dechu. Pokud podezřelý lže, reaguje na to jeho organismus změnami, které je aparát schopen zachytit. Na jeho tělo je napojeno pět i více elektrod a může na otázky odpovídat pouze ano – ne. Jako první s detektorem lži začal pracovat plukovník Kohout v Kriminalistickém ústavu Praha v roce 1981.

kockamicka ( 26. srpna 2013 22:11 )

ale houbelec vsak od zacatku pouzivl slovo manzelka a kdyz ho lide zacali kritizovat tak pomalu najel nato co se zamlova lidem proste temto divkam klarce a monice uz se zivot nevrati a to je natom nejsmutnejsi tak je teda treba najit vinika a poradne snim zatrepat aby pocitil bolest jako klarka a monika a zadni takovy kdyz se petrovy nepodarilo pres ministersvo spet do ceske republiky tak ze to bude skouset na detektor lzi aby se jen mohl dostat do ceske republyky tento pripad se stal v egipte tak ad si egiptane dokonci praci kterou taky zacli

satanklaus ( 26. srpna 2013 00:30 )

Ano, musel na to myslet, aby mluvil tak, jak si to jeho kritici přejí a ne jak byl vždy zvyklý. Nevím co na tom nechápeš. Já když v rozhovoru s cizími místo manželka řeknu její jméno, tak hned taky doplním, že jde o manželku, aby byli v obraze. Mě to přijde zcela normální a přirozené. Dělají to tak všichni co znám, pokud nejde vyloženě o přátele, kdy se obě rodiny navzájem dobře znají.

cinderella1 ( 25. srpna 2013 22:11 )

Copak on musel v tom dnesnim rozhovoru po telefonu, kdyz mluvil dneska s TV reporterkou vysvetlovat kdo je Monika? Na zacatku rozhovoru, kdyz na to jeste myslel, tak rekl Monika a Klarka a pak uz zase nekolikrat po sobe jen manzelka.

cinderella1 ( 25. srpna 2013 22:01 )

Tady si davam bacha proto, protoze jsem jeho jmeno uz asi 3x napsala, aniz bych nad tim tehdy nejak uvazovala a pak me teprve doslo, ze jsem udelala poradnou chybu ...pak se tady do me zacalo par hlupaku trefovat a predhazovali me jednoho jejich neoblibeneho herce, protoze ma to krestni jmeno uplne stejne jako on. Takze toto je opravdu jediny duvod, proc to jeho jmeno nepisu, kdyz o nem mluvim.

cinderella1 ( 25. srpna 2013 21:55 )

3dots promin, ze odpovidam az ted na tvoji otazku, mela jsem tady kamaradku. Jak se jmenuje muj manzel sem snad nebudu psat, ale muzu ti rict, ze kdyby se me ptal nekdo po telefonu na to, co se ptala reporterka Petra K., tak automaticky reknu jeho krestni jmeno a nereknu muj manzel ..."muj manzel" to pisu jen tady na diskusi a to z jedineho duvodu, abych neproflakla jeho jmeno do eteru, ale i tak jsem byla uz nekolikrat dost neopatrna a jeho jmeno jsem tady nechtene prokecla a az potom jsem si to uvedomila. Je to proste zvyk. Pokud nepotrebuju nekomu objasnovat, ze to je muj manzel a vysvetlovat kdo to je ...a to Petr te reporterce vysvetlovat nemusel, tak bych ja na jeho miste rekla Monika, ne manzelka. Rozumis a chapes jak ja to myslim? Ja to prece nemyslim nijak zle.

Zobrazit celou diskusi