Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Měl srdce na žaludku! Číňana však zachránili dárci: Vybrali 600 tisíc na operaci

Huang se v práci styděl sprchovat s kolegy kvůli své anomálii. Díky operaci je konečně šťastný
Huang se v práci styděl sprchovat s kolegy kvůli své anomálii. Díky operaci je konečně šťastný  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak - 
24. srpna 2013
22:05

Srdce v krku (anebo kalhotách) měl někdy asi každý, když ho něco vyděsilo. Ale srdce v žaludku? To má zřejmě jen Číňan Chuang Žung-ming (24)...

Chuang se narodil s vrozenou vadou – pumpu života neměl umístěnu pod žebry mezi plícemi jak je běžné, ale na žaludku! Nyní se mu díky ochotným dárcům splnil sen. Cena? Jedenáct hodin na operačním sále! „Ale můj sen se stal skutečností, nyní můžu vést normální život jako kdokoliv jiný,“ řekl nadšeně Chuang po zákroku, při němž bylo srdce uzavřeno do plastikové schránky a umístěno pod žebra.

Pomohla sbírka

Vše přitom mohlo dopadnout jinak. Lékaři předpokládali, že vada, která postihuje 5 až 8 lidí z milionu, mladíka zabije, protože jeho rodina neměla na drahou operaci peníze. Nakonec se ale slitovali neznámí dárci, díky nimž se vybralo téměř 600 tisíc korun a Chuang se tak konečně v dubnu mohl svěřit do rukou odborníků.

Splašená pumpa

Operace, podle chirurgů dopadla ukázkově a srdce funguje normálně. Předtím měl totiž Huang při sebemenší zátěži tep 120 stahů za minutu! Dalším Chuangovým cílem je teď poznat konečně lásku.

 

c3rb3r0s ( 24. srpna 2013 22:36 )

Vyspělá planeta? Nemáš peníze na doktora? Smůla, zhebneš...

Zobrazit celou diskusi