Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hollywoodští filmaři omezí provoz metra: Natáčí v něm nový film z produkce Ridleyho Scotta!

Hollywoodští filmaři natáčejí na Andělu
Hollywoodští filmaři natáčejí na Andělu  (Autor: Blesk/AP)
Autor: ČTK, shp - 
23. srpna 2013
08:42

Natočil takové megahity jako Vetřelce nebo Gladiátora. Teď produkuje hollywoodská legenda Ridley Scott svůj nejnovější počin Dítě číslo 44, který se natáčí v Praze. Kvůli tomu bude ode dneška a přes celý víkend omezen provoz metra.

Natáčení hollywoodského snímku Dítě číslo 44, který produkuje slavný americký režisér Ridley Scott, dnes a o víkendu omezí provoz pražského metra. Z dneška na sobotu a ze soboty na neděli od 22:00 do 08:00 bude zastaven provoz na lince trasy B v úseku Smíchovské nádraží - Florenc, v sobotu 24. srpna a v neděli 25. srpna od 08:00 do 10:00 bude metro pouze projíždět stanicí Anděl. Provoz metra během dne nahradí tramvajová linka XB, která se dopravnímu podniku osvědčila během červnových povodní.

Natáčejí na Andělu

Drama podle románu Toma Roba Smithe bude režírovat Daniel Espinosa, natáčí se i v Milovicích a dalších lokalitách v okolí Prahy. Děj kriminálního dramatu je zasazený do Sovětského svazu 50. let. Stanice metra Anděl je zdobená tradičními motivy socialistického realismu. Na její výstavbě se podíleli sovětští inženýři a architekti. Po svém otevření v roce 1985 dostala jméno Moskevská.

Výhodné Česko

Filmaře přilákalo do České republiky nejenom vhodné prostředí k natáčení a zkušenost tuzemských řemeslníků, ale také navýšené filmové pobídky. Stát vrátí filmovému štábu 20 procent toho, co na českém území při natáčení prokazatelně utratí. Z údajů fondu kinematografie vyplývá, že Scott by v Česku jako producent chtěl vydat za filmování 940 milionů korun, z toho 550 milionů za české služby a produkty. Po skončení natáčení dostane zpět takzvané vratky ve výši přes 45 milionů korun.

itartas ( 23. srpna 2013 10:48 )

...jít se podívat na film o masovém vrahu dětí je pro dementy? Máš pravdu to není film pro tebe! Občan X byl perfektně zpracovaný film!

itartas ( 23. srpna 2013 08:50 )

Strašně se těším na ten film a zvláště pak na Garyho Oldmana.

Zobrazit celou diskusi