"Sociální pracovnice, mi řekla, že nemám doma podmínky, abych si miminka mohla přivézt z porodnice," vyprávěla Alexandra v rozhovoru pro magazín MF Dnes o tom, co následovalo, když se dozvěděla, že na svět nepřivede jen jedno dítě, ale hned pět.

V tu chvíli se prý zhrozila, protože ve své garsonce neměli s přítelem téměř nic. Dozvěděla se sice, že jim město přidělí větší byt, kde budou jako ostatní platit nájem, ale netušila, zda jeho vybavení bude dostačující. Proto se nepřestávala bát, že jí děti vezmou.

"Když jsem do toho nového bytu přišla, byl už upravený díky mému příteli, rodičům, Kláře Vítkové Rulíkové a Romaně Fischerové, které mi pomáhají. Sehnaly od sponzorů spoustu věcí," řekla s vděčností.

Nervózní je však prý nadále. Výjimečnost narozezní paterčat sebou nese nejen velkou pozornost veřejnosti, ale samozřejmě také zvýšený dohled sociálních pracovnic. A tak se Saša snaží, aby všechno bylo perfektní.

Pod dozorem

"Měla jsem strach. Sociálka říkala, že miminka musejí mít vše, co potřebují. To jsem neměla. Vše se shánělo narychlo. Dodnes mám divný pocit. Pečovatelky, které mi chodí pomáhat, hlásí sociálce, co se tady děje, jak to tady vypadá. Dávám si pozor, co říkám, co dělám, snažím se se mít pořád čisto. Dítě si ublinkne a já hned převlékám. Jsem z toho trochu vynervovaná, mám pocit, že jsem pod dozorem," svěřila se.

Přestože je pečovatelkám velmi vděčná za pomoc, přiznává, že vše velmi komplikují striktní nařízení. "Pečovatelka nemůže dítě koupat, nesmí mu připravit mlíko, jídlo, nesmí zapnout pračku. Může pomáhat u přebalování a krmení, ale já u toho musím být. Když nejsem, nesmí na děti sahat. Takové jsou předpisy. Takže mi mnohem víc pomáhá maminka," uzavřela.

Fotogalerie
7 fotografií