Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šikana na táboře hrůzy: Můj syn za osm dnů zhubl tři kila

Autor: Jiří Čada - 
21. srpna 2013
17:07

Trestní oznámení na vedoucího letního dětského tábora Havlišův mlýn u Želetavy na Třebíčsku podala ve středu maminka malého Ondry (8) Monika Matviaková. Její syn byl na táboře brutálně mlácen a šikanován staršími táborníky a musel tábor ve zbědovaném stavu předčasně opustit.

„Trestní oznámení jsem podala prostřednictvím státního zastupitelství v Kladně přímo na vedoucího tábora Roberta Musila,“ řekla včera Blesku Monika Matviaková. Učinila prý po té, co jí Musil po telefonu v úterý večer vyhrožoval.

Robert Musil všechny své svěřence, aby si další z nich ještě rodiče nestačili před koncem turnusu odvézt domů, ve středu dopoledne v Želetavě posadil do autobusu a nechal je odvézt na celodenní výlet. Se svým zástupcem pak před Bleskem ujel autem.

„Syn tam za pouhých osm dnů shodil téměř tři kila. Ve volném čase se bál vycházet z chatky, kde byl ubytován,“ vysvětlovala matka. Spolu s Ondrou ještě z tábora odjeli další táborníci.

„Situaci na táboře už ve středu začali prověřovat telečští policisté,“ informovala Blesk mluvčí krajských policistů Jana Kroutilová.

rad_kam ( 26. srpna 2013 17:53 )

V minulém roce jsem sledoval štvavou kampaň deníku Blesk proti p. Musilovi - vedoucímu Dětského tábora Havlišův mlýn. Celá kauza se mi nějak nezdála, tak jsem v letošním roce přihlásil naše 2 vnučky ve věku 12 a 9 let do tábora k p. Musilovi. Výsledek odpovídal tomu, co jsem si o celé situaci myslel. Při návratu domů obě vnučky shodně prohlásily, že se jim tam moc líbilo, od výborné stravy- podotýkám, že jsou hodně vybíravé, po programy, kamarády atd., a již se těší na příští rok, aby mohly jet zase na zmíněný hodně v uvozovkách Tábor hrůzy!!!!! Jediný problém, o kterém hovořily, byli novináři, kterých bylo všude kolem tábora plno - i v noci, děti z toho měly strach, bály se chodit na WC i do sprchy, kvůli nim byla zrušená i Stezka odvahy, protože jim novináři zničili značky.. Novinářským hyenám televize Nova, Blesku i těm dalším, kteří postavili štvavou kampaň založenou na vyjádření jednoho!!! rodiče, bych chtěl proto vzkázat - i jménem ostatních rodičů, s kterými jsem při návratu dětí v pátek hovořil, aby dětem příště tábor nekazili a kampaň stavěli objektivně i s vyjádřením spokojených rodičů, kterých byla evidentně většina!!! Sám jsem také jezdil v dětství do Tábora a nikdy nikdo nesměl překročit vstupní bránu, ani rodiče, natož pak novináři!! Divím se panu Musilovi, že po tomto novinářském obléhání ihned nezavolal Policii!!! Radomír Kameník, Brno

cchiara.a ( 23. srpna 2013 17:33 )

Souhlasim s Vami...pani se nejspise chtela zbavit syna za kazdou cenu a moc ji to nevyslo...A tak si chtela vybit svou zlost na nekom jinem...Ja bych v zivote nedala dite nekam kam nechce...svou dceru jsem si udelala,protoze jsem ji chtela....a proto se ji nepotrebuju zbavovat proti jeji vuli

cchiara.a ( 23. srpna 2013 17:25 )

Počet komentářů: 106 cchiara.a: Dobry den, mam 10-ti letou dceru a ta nikam nechce jezdit...Letos byla poprve na tabore u p.Roberta Musila a byla nadsena.Moje dcera je precitlivela a tudiz vim,ze kdyby se na tabore delo neco takoveho jak pani pise,tak bych o tom vedela. I ja sama jsem velice opatrna,nekdy to az prehanim,takze jsem za dcerou prijela 2krat (podotykam,ze necekane) abych se presvedsila jak to na tabore funguje.Musim rict,ze jsem byla nad miru spokojena.Kdyz jsem videla,ze je o deti postarano,tak jsem se sla podivat v jakem stavu je wc,bylo ciste. Ma dcera je vybirava co se tyce jidla a kdyz jsem se ji ptala,tak rikala,ze vari vyborne a jidla dostava vic nez dost..Po prijezdu nemluvila o nicem jinem nez o tabore kolik toho prozila a ze by chtela na tento tabor jet znovu.Takze muj nazor je takovy, ze se pani chtela zviditelnit.....Setinska (23. 08. 2013 16:12)

fayna1 ( 23. srpna 2013 16:04 )

Dcera se dnes vratila .Na taboře byla spokojena.Takže to co někteří tady píši je uplna lež a jediný co ji na taboře vadilo ,byly novináři ,kteří tam šmejdili nevím proč by pan vedoucí je měl pouštět do tabora ,kde má plno dětí ,aby s toho děti byly vystrašení.A maminka ,která si stěžovala by neměla cpat dítě na tabor pokud tam nechce jet .Má si ho nechat doma pokud ho má rozmazlený .....

bjutifl ( 22. srpna 2013 11:41 )

Nikoho jsem nechtěl urazit, argumenty jsem poskytl. Že ten "pako musil" nedostane odebrání licence a zákaz činnosti je tím nejlepším důkazem, že vše proti němu je vymyšlené, bulvárem vylhané, překroucené. Petr V.

Zobrazit celou diskusi