Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tábor hrůzy! Malí táborníci slyší jen nadávky a vulgární mluvu

Autor: Jiří Čada - 
20. srpna 2013
19:36

Na svých internetových stránkách letních dětských táborů nabízí Robert Musil z Brna dny plné dobrodružství a vzrušení. Místo toho však letos malé táborníky na táboře Havlišův mlýn u Želetavy na Třebíčsku mělo čekat bití, šikana a nadávky od starších kluků.

„Po osmi dnech pobytu byl syn z toho všeho tak zoufalý, že jsme si pro něho museli nakonec přijet,“ volala o pomoc do redakce Blesku maminka Ondry (8) Monika Matviaková z Kladna.

To, co pak prý při příjezdu na tábor spatřila na vlastní, oči předčilo její nejhorší očekávání. „Na děti asistenti vedoucích mluvili vulgárně a sprostě. Syn byl vystrašený, uplakaný, strašně špinavý, smrděl a pusu měl plnou oparů,“ líčila zděšeně žena.

Bitka

Malého Ondru si okamžitě odvezla domů. „Z té chatky, kde syn bydlel, si na pomoc zavolal rodiče ještě jeden jeho kamarád. Dalšího z kluků si pak vyzvedli v nemocnici jeho rodiče, protože měl zlomené obě nohy,“ vyprávěla matka Ondry s tím, že hlavní vedoucí tábora Robert Musil byl právě čerstvě po bitce s majitelem tábora.

„Na místě jsme skutečně zasahovali. Jednalo se o spor dvou mužů, který přerostl ve fyzické napadení,“ potvrdila Blesku mluvčí krajských policistů Jana Kroutilov

Nadávky

„Ondra ve svém volnu se už bál i opouštět chatku, kde byl ubytován. Nadávky typu debile, magore, byly zcela běžné,“ tvrdí matka malého Ondry.

Blesk se chtěl o situaci na táboře přesvědčit. Marně! „Odejděte, tady nemáte co dělat. Jste na soukromém pozemku,“ konstatoval hlavní vedoucí. Jeden z jeho asistentů s baseballovou pálkou za zády dokonce vyhrožoval: „Pusťe mě na ně a já je rozsekám!“.

Noční můra krajských hygieniků na Vysočině

Letní dětské tábory agentury Roberta Musila jsou prý noční můrou dokonce i pro tamní hygieniky. „V roce 2011 jsme za velmi špatné stravovací podmínky na jednom z jeho táborů udělili vysokou pokutu,“ řekl Blesku zástupce ředitele Krajské hygienické stanice v Jihlavě Jiří Kos.

Hygienici se tehdy dokonce domnívali, že táborovou stravou pro děti byly zbytky jídel z nějakých brněnských hospod. „Letos na jeho táboře byl problém s pitnou vodou, ale to jsme při kontrole vyřešili na místě,“ dodal Kos.

cchiara.a ( 23. srpna 2013 16:12 )

Dobry den, mam 10-ti letou dceru a ta nikam nechce jezdit...Letos byla poprve na tabore u p.Roberta Musila a byla nadsena.Moje dcera je precitlivela a tudiz vim,ze kdyby se na tabore delo neco takoveho jak pani pise,tak bych o tom vedela. I ja sama jsem velice opatrna,nekdy to az prehanim,takze jsem za dcerou prijela 2krat (podotykam,ze necekane) abych se presvedsila jak to na tabore funguje.Musim rict,ze jsem byla nad miru spokojena.Kdyz jsem videla,ze je o deti postarano,tak jsem se sla podivat v jakem stavu je wc,bylo ciste. Ma dcera je vybirava co se tyce jidla a kdyz jsem se ji ptala,tak rikala,ze vari vyborne a jidla dostava vic nez dost..Po prijezdu nemluvila o nicem jinem nez o tabore kolik toho prozila a ze by chtela na tento tabor jet znovu.Takze muj nazor je takovy, ze se pani chtela zviditelnit.....Setinska

bjutifl ( 21. srpna 2013 19:31 )

Ano, "plácej se v tom" , to od tebe mohl každý několikrát denně slyšet než jsi byl vyhozen. Dokud jsi to nenapsal, měl jsem částečně pochybnost, jestli jsi to ty. Sám jsi se usvědčil. Zkrátka jsi proti sobě dodal další důkaz, lháři. Vždyť ani mě neuniklo, že všechno o čem píšeš, se zkrátka nemůže vejít do jedné hodiny, kdy si rodič přijede pro PCčkáře, nahází jeho neuvěřitelný nepořádek do zavazadla a s nadávkami a výhružkami odjede. Petr V.

bjutifl ( 21. srpna 2013 19:22 )

Z mého pohledu je to zcela logické, že nebyl bulvár do tábora vpuštěn. Vedoucí tím chránili soukromí dětí a nedali bulvárním lhářům možnost získat podrobné znalosti, které by byly samozřejmě překrouceny a lhavě podány, jako vše doposud. Zažil jsem při svých pobytech na táboře několik kontrol lidmi k tomu oprávněnými, kterým nikdo nic neznemožňoval a kontroly odcházely celkem spokojené, s vedoucími probírali věci veřejně, nic se netajilo, výtky se vždycky týkaly pouze drobností. Redaktoři bulváru nemají žádné právo kohokoli kontrolovat nebo se domáhat vstupu kamkoli a pokud si je někdo pustí k tělu nedočká se klidu, ale lživého obvinění Petr V.

jana999 ( 21. srpna 2013 15:49 )

no tak když je to tak skvělí, proč jste odmítli dovnitř pustit na kontrolu redaktory už by byl klid

dominikf ( 21. srpna 2013 14:56 )

Nemám tušení o kom to tu píšeš, ale plácej se v tom vím toho tolik jen díky tomu, že jsem si musel pro kluka přiject o týden dříve a chtělo se mi brečet z přístupu " vedoucích " a z toho co jsem tam viděl. Dále to tu rozebírat nebudu, tábor se zavře a ty to nezměníš těmahle řečma a obviňováním mě z něčeho s čímž nemám naprosto nic společného Děkuji za pochopení

Zobrazit celou diskusi