Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Utajený pohřeb Markéty (†24): Tělo brutálně zavražděné Češky je z Indie doma

Markéta (†24) byla v Indii zavražděna, její tělo našli v penzionu na indické pláži. Pavel skončil ve vězení
Markéta (†24) byla v Indii zavražděna, její tělo našli v penzionu na indické pláži. Pavel skončil ve vězení  (Autor: Facebook/profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK, ljš - 
20. srpna 2013
12:59

Tělo Markéty H. (†24), která byla brutálně zavražděna v Indii, bylo převezeno do Česka a zdrcená rodina ho tak bude moci pohřbít. Její přítel Pavel N. (19), který se údajně k vraždě přiznal, byl dnes po dlouhém čekání poslán do vazby...

Hlavním podezřelým z vraždy mladé české turistky Markéty je nadále její přítel Pavel, i když jeho rodina a známí v Česku nevěří, že by byl brutální vraždy schopen. Tělo ubodané Češky přitom již bylo převezeno zpátky do Česka a její rodina patrně chystá tajný pohřeb v úzkém rodinném kruhu. "Rodina si nepřála, abych o těchto záležitostech média informovala," řekla Blesk.cz k převozu těla a chystanému pohřbu mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Letadlo s tělem Češky přistálo podle informací TV Nova na pražském Letišti Václava Havla již včera a v osm hodin večer jej vyzvedl vůz pohřební služby. Poté bylo nejprve převezeno do Ústavu soudního lékařství k dalšímu ohledání.

Markétino tělo přitom našli 7. srpna v západoindickém penzionu ve městě Kalangut. Devatenáctiletý Pavel poté skončil v cele předběžného zadržení a následně na něj byla uvalena vazba. "Muž byl převezen do vazební věznice," řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Česká republika nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů, která by umožnila vydání zadrženého. V případě prokázání viny přitom může mladému Čechovi hrozit v Indii až trest doživotního vězení. "Vysekat" se ho snaží z problémů právník, kterého si najala Pavlova rodina. Za podezřelým přitom do Indie přicestovala minulý týden i jeho sestra. Aktuální stav vyšetřování však žádná ze stran neprozradila.

jojone ( 20. srpna 2013 19:11 )

bol inde...našli taxika, co ho inde odvezl, si přečti všechno když chceš dělat závěry

jojone ( 20. srpna 2013 18:58 )

no počkej Berlusko, až přijde Tigress ta ti dá nadávek, možná tě i kousne. Ta se zastává PK tak snad i tutoho se zastane, i kdyby kvůli tomu neuvařila guláš dětem k večeři

kika67 ( 20. srpna 2013 13:36 )

Veľmi málo info. Ale je možné, že chlapec pod vplyvom stresu a donútenia povedal niečo čo nie je ani pravda. Už len to, že bol inde. Uplne niečo iné ako PK. A chodili tam údajne pomáhať..

Zobrazit celou diskusi