Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Egyptě odmítli propustit otce otrávených Češek: Jsem v koncích, vzkazuje!

Petr K. musí nadále zůstat i po smrti své rodiny v Egyptě
Petr K. musí nadále zůstat i po smrti své rodiny v Egyptě  (Autor: Facebook, reprofoto TV Nova)
Autor: simao - 
19. srpna 2013
19:55

Doufal, že kvůli napjaté politické situaci v Egyptě bude moci odcestovat zpátky do Česka. Jenže egyptský prokurátor jeho požadavek zamítl. A Petr K. tak i nadále musí setrvat během vyšetřování v zemi, kde o život záhadně přišly jeho manželka a dcera. "Jsem v koncích," vzkazuje Petr K.

Egyptské úřady již sice vrátily Petru K. jeho cestovní pas, otec a manžel z rodiny otrávených Češek Moniky (†36) a Klárky (†8) má však nadále smůlu. Ze země vycestovat nesmí. A musí čekat na závěry egyptského vyšetřování.

V hotelu Titanic Palace, kde byly Češky otráveny, již sice dávno nebydlí, převezli ho ale do Hurghady, kde na náklady cestovní kanceláře bydlí dál. A hotelový pokoj takřka vůbec neopouští, je odříznutý od světa. I když ne úplně.

Petr K. je v pravidelném kontaktu s českým konzulátem a právě česká konzulka mu dnes sdělila podle serveru tn.cz nemilou novinku. Prokurátor mu definitivně zatrhl žádost o vycestování ze země.

Petr K. se snažil argumentovat tím, že v zemi panuje značný politický neklid - a krvavé střety mezi zastánci a odpůrci svrženého prezidenta Mursího přinášejí další mrtvé. Desítky lidí zemřely i dnes... Ačkoli zahraniční turisté Egypt houfem opouštějí, a to i co se týče letovisek na pobřeží Rudého moře, Petr nikam nesmí.

"Nevím, co budu dělat. Jsem v koncích," okomentoval dnešní soudní rozhodnutí, které zatím nebylo oficiálně oznámeno. Server tn.cz však tuto neoficiální zprávu označuje za "velmi důvěryhodnou". Byla to přitom patrně Petrova poslední šance, dostat se domů, kde však souběžně probíhá české policejní vyšetřování. A došlo již i na razii v bytě Petra K., o kterém se stále čile spekuluje, zda má na smrti Moniky a Klárky nějaký podíl, či nikoli.

fandamilan ( 21. srpna 2013 09:55 )

Nech se zastřelit,doma tomu neujdeš.

danuska555 ( 21. srpna 2013 02:47 )

tvl, co je to, za roman !..

kacota ( 20. srpna 2013 11:29 )

Pani si na ukludnenie, na uspatie a na hnačku mohla dat čokolvek, mohla dat aj dcerke, čo im uškodilo a Petrovi nie. Kombinácia liekov mohla mať fatálne následky, to už ani nehovorím o kombinácii s alkoholom, do obsahu metanolu už ani nezachádzam..Tie informácie o lúhu a ako sa do žalúdka dostal sú tak v médiách nedostačujúce, že v tejto chvíli sa vyjadrovat nemá význam, maximálne špekulovat

3kp3 ( 20. srpna 2013 06:04 )

V koncích bude až pokud se mu prokáže, že to byl on, kdo zabíjel. Od začátku ví, že tam bude muset minimálně do začátku října vyčkávat. Pokud je nevinný, proč taková beznaděj? Strach by byl na místě v případě, že si je vědom něčeho, co by ho mohlo usvědčit jako vraha. I když je v jeho případě řada indicií, které svědčí spíš pro to, že by měl shnít ve vězení, napadá mě trochu krkolomný příklad, jak toto neštěstí mohlo proběhnout jako nešťastná náhoda. A jestliže se to tak stalo, určitě to půjde prokázat i přes momentálně nepřehlednou situaci v Egyptě. Jinak, ať se mu stane po právu.(Připouštím, že je možné, že celá rodina trpěla žaludečními obtížemi. Nebyli podle všeho sami, v jedné reportáži bylo zmíněno, že i další min. dva lidé z jejich hotelu tyto problémy měli. Vzhledem k tomu, že Kramní asi nebyli v Egyptě poprvé, počítali s možností, že je tyto nepříjemnosti potkají. Paní pracovala ve zdravotnictví, takže mohli mít za to, že to zvládnou bez pomoci lékaře. Koupili si k tomu místní lék s tím, že když bude hůř, použijí ho. Stalo se, holky si ho vzaly. Otec ale, přes své pocity, že je mu hůř než jim, si zahrál na hrdinu a statečného zachránce s tím, že zvládl takto bez léku chodit i pro vodu. Trvalo mu to ale dlouho a během té doby začal působit jed v kapsli údajného léku. Údajného, pokud došlo k chybě lékárníka a v kapsli byl místo léku práškový louh. Ten mohl být tak silný, že než se muž vrátil s vodou, obě za jeho nepřítomnosti zemřely a on je neslyšel naříkat a mohl si myslet, že usnuly, aniž by později měly poleptaná ústa a jícen. Před příjezdem lékaře se obě mohl ještě třeba pokusit oživovat personál. Při tom je dali na zem a tak je tam pak našel i egyptský lékař. Že si na místě nikdo nelámal hlavu s nějakými stopami svědčí i fakt, že tam došlo k tam rychlému úklidu. Podezření pak proti sobě přeživší člen utvrdil díky svému charakteru člověka, co má zřejmě problém projevovat city, má narcistní povahu a potřebu působit na své okolí jako nezúčastněný profík ve

cocca ( 20. srpna 2013 05:17 )

Pokud PČR zjistí,že PK je vinen,jaký bude další postup? Když takovou informaci sdeli do Egypta tak je to rozsudek smrti.Nechala by ČR popravit svého občana i když vineho pokud by byla možnost to ovlivnit?

Zobrazit celou diskusi