Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odvolaná Drtinová couvla: Bude moderovat pořad s vlastním jménem

Autor: mar - 
12. srpna 2013
18:29

Daniela Drtinová byla minulý týden odvolána z moderátorského postu prestižního pořadu ČT Události, komentáře. Za odvolanou Drtinovou se postavila řada osobností ČT. I přesto nakonec moderátorka ustoupila a přijala nabídku České televize na moderování pořadu Interview, který od pondělí do čtvrtka ponese její jméno.

Kauza Daniely Drtinové pořádně zahýbala stojatými vodami České televize. Za oblíbenou moderátorku se postavila nejedna tvář ČT a už to vypadalo, že bude mít vedení ČT co vysvětlovat.

Drtinová však všechny překvapila rozhodnutím ustoupit a přijmout nabídku na moderování pořadu s názvem Interview. Ten od pondělí do čtvrtka ponese její jméno, v pátek k názvu přibude pouze název stanice.

"Ano. Ty informace, že jsem přijala moderování Interview, od pondělí do čtvrtka s mým jménem v názvu, jsou pravdivé, ale s vysvětlením svých postojů chci vyčkat na stanovisko ČT," potvrdila Drtinová serveru Lidovky.cz.

Za jejím odvoláním z pořadu Události, komentáře přitom podle odborů ČT stál politický tlak. "Pokud byla Daniela Drtinová odvolána z moderace Událostí, komentářů bez uvedení konkrétních důvodů a navíc v době před pravděpodobnými mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny, vyvolává to vážné obavy ze snahy otupit hlavní večerní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně," napsal vedení ČT Veselovský spolu s editory pořadu.

Konec Drtinové v Událostech, komentářích by podle odborů mohl souviset s vystoupením ministra Balvína, který 1. srpna odpovídal v pořadu na otázky moderátorky ohledně odvolání Jiřího Buriana z postu ředitele Národního divadla. Odbory v prohlášení uvedly, že si ministr stěžoval na způsob, jakým Drtinová rozhovor vedla.

 

nautilus ( 13. září 2013 11:27 )

Nejenom v ČT dochází k návratu bolševických zvyklostí, které se v této zemi zakořenily v době vládnoucí komunistické oligarchie ve 20. století. Balvín si údajně stěžoval? Vždyť všichni viděli co udělal v prvních dnech po nástupu do funkce ministra kultury.

johanka ( 13. srpna 2013 16:42 )

demiro, s tímto názorem souhlasím

johanka ( 13. srpna 2013 16:41 )

Přesně tak to je, díky za správný názor

johanka ( 13. srpna 2013 16:28 )

Souhlasím s názorem, tak, jak to zde píše steeve Dokonce jsem nedávno napsala na ČT24 svůj názor, ve kterém jsem vyjádřila znechucení nad projevem paní Drtinové, která jednoznačně nadržuje pravicovým politikům. Pracuje na veřejnoprávní televizi a proto by měla být "nadstranická". Souhlasím s tím, že rovněž namyšlená "hvězda" Václav Moravec je nevychovaný, nenechá levicové poslance domluvit, skáče do řeči a vystupuje jako "BŮH" - asi mu jeho pozice stoupla do hlavy. Už je ho také dost

doktorka6 ( 13. srpna 2013 11:31 )

ovadmoucha:- souhlasím s Váma, Drtinová je jako komentátorka naše špička. Kdo k ní jde dělat rozhovor musí se připravit, že si nebere servítky a jde k jádru věci ikdyž se jí právě snaží nakydat na hlavu. Ona je věcná a argumentuje skvěle, proto se těm našim ,,politikům,, nehodí do krámu. NEDEJTE SE dejte jim za nás na frak

Zobrazit celou diskusi