Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Šumavě začal hořet autobus plný dětí!

Autor: ljš, ČTK - 
12. srpna 2013
14:41

Těšili si na táborová dobrodružství a hned na úvod prožili pořádné drama. Autobus, který vezl plzeňské táborníky na Šumavu, začal během cesty hořet. Děti včas utekly, ale přišly o veškeré své věci, protože autobus lehl popelem.

U šumavské Hojsovy Stráže na Klatovsku shořel v neděli odpoledne autobus, který převážel děti na letní tábor. Nikomu z dětí, dozoru ani řidiči se při požáru nic nestalo. Oheň ale zničil autobus, shořela také všechna zavazadla a osobní věci táborníků a také asi dvacítka kol převážených na přívěsu za autobusem. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé. "V úvahu připadá technická závada v motorové části autobusu. Škodu hasiči předběžně odhadli na 1,3 milionu korun," řekla dnes mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hořet podle ní začalo asi jen tři kilometry před cílem cesty autobusu. Cestovalo v něm 16 dětí, čtyři dospělí a řidič. Všichni stihli včas vůz opustit. Oheň hasiči uhasili, museli také zlikvidovat uniklou naftu. Žár z požáru částečně poškodil také asfalt na silnici.

Pro děti objednal dopravce náhradní autobus, dospělí je mezitím kyvadlově přepravili autem do ubytovny, kam zájezd mířil. Pro některé si pak přijeli rodiče, dodala Jakoubková.

floridskeslunicko ( 12. srpna 2013 16:49 )

mortis69 ( 12. srpna 2013 16:41 )

Už výše škody a na totálně zničeným autobusu svědčí o jeho způsobilosti k převozu lidí Když se navíc odečte hodnota dvaceti kol,přívěsu a bagáže,výjde nám vrak ceny šrotu

Zobrazit celou diskusi