Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Salačová si přečetla, že je "ženská na zabití": U soudu se rozbrečela

Salačová předstoupila před pultík chvíli po poledni
Salačová předstoupila před pultík chvíli po poledni  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ljš - 
9. srpna 2013
08:57

Konec. Soud s Davidem Rathem bude pokračovat až v pondělí. Hlavní svědkyně a jedna z obžalovaných Ivana Salačová se rozbrečela, když si o přestávce na interneu přečetla, že je "ženská na zabití." Soudce musel jednání přerušit.

* ve středu mluvil skoro 4 hodiny, ve čtvrtek tři a poté požádal o přerušení kvůli únavě

* vypovídá Ivana Salačová, která se jako jediná rozhodla spolupracovat s policií

* obvinila Kotta s Pancovou, že si po ní vyžádali provizi 20 až 24 milionům

* penězům říkali králíci

Soud s Rathem, den třetí
Datum:
 
14:08

Soud přerušil výslech Salačové do pondělka na její žádost. Je silně rozrušená, protože se na internetu dočetla, že je "ženská na zabití". V soudní síni se rozplakala.

 
12:46

Soudce Pacovský vyhlásil hodinovou pauzu na oběd.

 
12:20

Řeší se hmotnost a rozměry krabice od vína, ve které měl Ing. Drážďanský donést Pancové úplatek. "Krabice byla dlouhá zhruba 40 centimetrů, široká 15 centimetrů a vysoká 30 centimetrů," odhadl soudce Pacovský podle toho Salačová ukazovala.

 
11:50

David Rath chce rozhodně mít vše ve svých rukou. Účastnil se dokonce porady obhájců.

 
11:28

Obhájci se znovu radili se svými klienty, nyní pokračuje výslech Salačové.

 
10:57

Následuje plánovaná přestávka do 11:15.

 
10:50

Rath si po celou dobu výpovědi Salačové dělá poznámky.

 
10:36

Salačová je pod neustálou palbou otázek. Obhájci ostatních obviněných se jí snaží co nejvíc zatopit. Zastat se jí musel i státní žalobce Jirát.

 
10:13

Rath a Kott se Salačové smějí za to, jak na prstech odhadovala tloušťku bankovek, které předávala Drážďanskému v obálce o velikosti A4. Smál se i soudce Pacovský, který nakonec nechal zaprotokolovat, že se jednalo o 10 centimetrů.

 
09:59

Salačová působí velmi nejistě, neustále si otírá pot z čela, pije vodu a přešlapuje. Soudce jí musel napomenout, aby mluvila hlasitěji.

 
09:41

Advokát Svoboda se snaží nabourat věrohodnost Salačové. Chce dokázat, že neřekla policii všechno a statut spolupracující obviněné jí nepatří.

 
09:33

Salačová přiznala, že jedna z faktur, které vydala byla fiktivní. Práce provedeny nebyly, ale ona peníze inkasovala.

 
09:14

Salačová je opět v úzkých. Jeden z advokátů po ní chce, aby si vzpomněla na rozhovor, který před rokem s obžalovanými vedla. Ona tvrdí, že si nemůže vzpomenout.

 
09:03

Na začátku proběhla krátká porada obžalovaných s právníky.

 
08:51

Soud dnes v kauze Davida Ratha a dalších lidí obviněných z korupce pokračuje ve výslechu podnikatelky Salačové. Na programu jsou dotazy advokátů

 

abvydavatelstvi ( 12. srpna 2013 18:45 )

Na začátku vyšetřování přiznal že úplatky brali... co to nesledujete..... Chtěli co nejdřív koupit sanatorium...... a osamostatnit se.....

abvydavatelstvi ( 12. srpna 2013 18:42 )

Sám v jednom rozhovoru přiznal že politická situace je nestabilní a proto se potřebuje zabezpečit do budoucna.... úplatky brali prej proto, že chtěli koupit jedno sanatorium aby měli zajištěny příjem ... Rath měl být majitel a ta baba co je zavřená tam měla dělat ředitelku .... to tvrdil Rath při jednom výslechu .... proto kradli....

abvydavatelstvi ( 12. srpna 2013 18:35 )

abvydavatelstvi ( 12. srpna 2013 18:31 )

To je tedy sila ..... rozbrecela se..... když Čachrovali s úplatky a penězi z Evropská unie tak to nikdo nebrecel .... všichni byli hrdinové .... když je policie několik měsíců sledovala a postupně zatkla už jsou p.o.s.r.a.n.i od strachu.... hnusni zbabelci a zloději .... Co kdo zaseje tak sklidi .... nemůže být překvapený.... Tam kde mám domov v horách taky pachaji trestní činnost..... různě po Vysoké trávě a křoví pěstuje parta kluků marihuanu....... kriminální policie je už od jara sleduje ...ale oni nic netuší.... Až je policajti chytí to bude nářků..... spoustu lidi je debilnich a najivnich... mysli si že je nikdo nevidí... nikdo nic neví.... ale nakonec skonči v klepetech a s velkou ostudou....

renyland ( 12. srpna 2013 10:22 )

Zobrazit celou diskusi