Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Útok kyselinou: Útočníci poleptali dvěma osmnáctiletým dívkám tváře žíravinou!

Autor: shp - 
8. srpna 2013
22:36

Do exotického Zanzibaru odcestovaly jako dobrovolnice do místních chudých škol. Namísto vděku se ale na ostrově dočkaly zohyzdění! Neznámí útočníci dvěma krásným a teprve osmnáctiletým dívkám z Velké Británie chrstli kyselinu do obličeje.

Kate Gee (18) a Kirstie Trup (18) odletěly z Velké Británie do Zanzibaru na charitativní misi. Tři týdny pomáhaly ve školách, které se potýkají s fatálním nedostatkem financí. A fatálně mohl skončit i jejich celý výlet. I když útok kyselinou přežily, následky si ponesou celý život.

Zbabělci ihned vzali roha

Na konci pobytu se Kate a Kirstie vracely městem Stone Town do hotelu. V uličce na ně podle svědků chrstli dva muži kyselinu, urychleně nasedli na moped a ujeli. Nezůstala po nich žádná stopa.

Za ošetřením musely do Tanzanie

Zoufalé dívky, kterým doslova hořela kůže, doběhly do hotelu, odkud si nechaly zavolat zdravotníky. V Zanzibaru však na jejich ošetření neměli dostatečné prostředky, a tak dívky musely být dopraveny do Tanzanie, pod kterou Zanzibar spadá.

Podle policie šlo o útok radikálů

Obě dívky utrpěly od žíraviny vážná poranění na obličejích, rukou a hrudích. Podle policie mohou za útokem stát islámští radikálové, kteří si přejí, aby se Zanzibar odtrhl od Tanzanie a získal nezávislost.

rumovapalice ( 9. srpna 2013 17:00 )

amarize ( 9. srpna 2013 09:58 )

soulbreakerx ( 9. srpna 2013 09:16 )

Plesk uz je odsoudil k dozivotnim nasledkum, ale podle serioznejsich zdroju to tak jasne neni: http://***dailymail.co.uk/news/article-2386666/Zanzibar-acid-attack-British-teenagers-Kate-Gee-Kirs tie-Trup-injured.html

tochadda ( 9. srpna 2013 09:03 )

Nezbude než nechat africké opičáky svému osudu, a až se s grázly vypořadají sami místní....ehm...dobří a slušní,tak ať dají světu vědět, že je zase můžeme přijet opečovávat.

kadetjiri ( 9. srpna 2013 08:48 )

ty si neskutočný ***

Zobrazit celou diskusi