Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První foto vraha Markéty (†24) po zatčení! Pavel (19) drhnul stopy od krve, snažil se zničit důkazy!

Autor: shp, ČTK - 
8. srpna 2013
07:13

Zabil ji, snažil se zničit všechny důkazy, které by ho s vraždou spojovali, a pak si hrál na uneseného chudáčka. Tak se v Indii zachoval Pavel (†19), který brutálně ubodal svou přítelkyni Markétru (†24). Motiv jeho činu stále vyšetřuje policie. Na internetu se přitom objevilo video, které zachycuje policisty, jak vedou spoutaného Pavla s ručníkem na místo činu.

Čech, který se v západoindickém státě Goa doznal k vraždě, se snažil zničit stopy činu. S odvoláním na policii to dnes napsal portál oheraldo.in. V penzionu, kde se zločin odehrál, nebyl pár poprvé, ubytoval se zde již loni v srpnu v doprovodu třech českých přátel. Český velvyslanec v Indii Miloslav Stašek řekl, že motiv činu zatím nezná.

Zpátky na místě činu

Spoutaný a maskovaný ručníkem. Tak vypadal Pavel, když ho policisté vedli na místo činu.Tam musel znovu pohledět na hrůzy, které napáchal. Když k chatce dorazili, zjistili policisté, že byla zatčena z venčí. Pavlova původní výpověď, že byl s přítelkyní přepaden dvě muži, se tak ihned ukázala jako lživá.

Pavel se k vraždě přiznal

„Policie nám oficiálně potvrdila informace, které se včera večer objevily v médiích,“ řekl Stašek s tím, že policie potvrdila i mladíkovo doznání. Dodal, že na místo dnes odjel konzul, který bude v kontaktu s policií a úřady v Goa. Stašek nemá informace o motivu činu a rovněž prozatím nechtěl spekulovat o výši trestu, který Čechovi hrozí. „Řešíme to s našimi právníky,“ dodal.

Tvrdil, že ho unesli

Zavražděnou českou turistku našla policie v noci na středu v penzionu ve městě Kalangut. Nejdříve ale byl v úterý večer objeven zmíněný Čech se zraněním a v údajném bezvědomí nedaleko vlakového nádraží v obci Tivim, která je od Kalagutu vzdálena zhruba 25 kilometrů. Policie se o případu dozvěděla od lékařů, kteří nalezli na mužově zápěstí řezné rány. Mladík tvrdil, že byl unesen dvěma neznámými muži, když byl v kuchyňce pronajatého pokoje.

Drhnul krvavé čmouhy

Policie na tiskové konferenci uvedla, že mladík přítelkyni zabil v úterý brzy ráno, zřejmě mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní. V osm hodin ráno pak odjel taxíkem do Tivimu, kde byl večer nalezen. Obdobné údaje zaznamenal i Stašek, který nicméně dodal, že je časový rámec potvrdí až pitva. Portál oheraldo.in s odvoláním na policejní zdroje napsal, že Čech se po vraždě pokusil vyčistit skvrny od krve, aby zničil důkazy. Vražednou zbraň policie nemá a rovněž motiv oznámen nebyl.

decathlonova-matka ( 8. srpna 2013 12:58 )

asi jim při pitvě zase naskočil

naidka ( 8. srpna 2013 12:57 )

místo něho zatkli tu chatku.

decathlonova-matka ( 8. srpna 2013 12:56 )

klidně dvě, když je vypiješ na ex

nicka ( 8. srpna 2013 12:49 )

Tak se v Indii zachoval Pavel (†19), který brutálně ubodal svou přítelkyni Markétru (†24)..... Tak když je tuhej tak mu asi už nic nehrozí,ne?

naidka ( 8. srpna 2013 12:23 )

matko, dlužíš mi pivo.

Zobrazit celou diskusi