Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otci otrávené rodiny vrátili pas: V Egyptě musí zůstat, těla pošlou v úterý!

Autor: Jiří Krušina, ljš - 
5. srpna 2013
15:25

Nadále je jedinou osobou spojovanou se smrtí své manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě. Přesto policie Petru K. vrátila jeho pas, odjet ze země však nadále nesmí právě pro podezření z vraždy.

"Policie dnes předala českému občanovi Petru K. jeho cestovní pas. Nadále však nesmí zemi opustit, protože zůstává jedinou osobou spojovanou s touto tragickou událostí," řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Ostatky jeho manželky Moniky a dcery Klárky budou podle českého ministerstva zahraničí do Česka převezeny zřejmě už v úterý. Rodina se tak bude moci se svými milovanými rozloučit.

"Těla jsou připravována na to, aby byla převezena do České republiky. Kde se v současné chvíli nacházejí, vám nedokážu říci. Během zítřka by ale měly být rakve zapečetěny a připraveny v Káhiře a nic by nemělo bránit jejich převozu," řekl David Frous z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

České turistky, Monika K. a její dcera Klárka, zemřely v hotelovém pokoji minulý týden v noci na úterý. Mrtvé nalezl právě Petr K., který byl následně rovněž hospitalizován a lékaři mu preventivně vypumpovali žaludek. Nejdříve se spekulovalo o otravě z jídla, jak ale pro Český rozhlas uvedl ředitel nemocnice v Hurgadě, na žaludky žen musel působit silný jed, který nejspíš požily v nápoji.

Místní vyšetřovatelé dosud oficiálně nezveřejnili výsledky pitvy a ani v souvislosti s úmrtím nikoho neobvinili. Ve výpovědi Petra K. je však celá řada nejasností a egyptská policie ho podle serveru lidovky.cz podezřívá z vraždy.

catherinab ( 6. srpna 2013 11:59 )

cinderella1 kdyz neco neznas,tak se nevyjadruj.http://cs.wikipedia.org/wiki/Animátor_(cestovn%C3%AD_ruch)

danny64 ( 6. srpna 2013 00:59 )

Nezlobte se na mne ze tady pisi svuj nazor nechci nikoho soudit ale mi mi divne ze jsem nikde nevidela vyjadreni pani Moniky rodiny vlastne jen pana.nevim co si o tom vsem myslet ale Arabum bych urcite take neverila...

cinderella1 ( 5. srpna 2013 23:58 )

Ano, egyptsti lekari a vysetrovatele nam zatim toho moc nerekli, asi pro to maji svuj duvod a taky nejaka sva narizeni. A tady nas zatim vodi jen nasi cesti zpravodajove za nos ...ale to same delali cesti zpravodajove, kdyz se stala vrazda v Ivancicich. Ale to jinak zrejme nejde. Asi nemuzou vsechno vypustiti do eteru. Musime proste pockat jak to dopadne. Tady z tech lzivych, kazdy den se menicich informaci nemuze nikdo udelat zadny rozumny zaver.

cinderella1 ( 5. srpna 2013 23:49 )

Kamaratky syn robi v tom hoteli animatora? Vzdyt to je filmarska profese. Muze delat rezisera, scenaristu, vytvarnika az po fazare ... ale prekvapuje me, ze dela animatora na hotelu. Nepletes se nahodou? A rikas, ze potvrdil, ze otec v recepci zvracel krev? A co tam delal ve 4 hodiny rano? Animoval nejaky dokument, nebo film?

cinderella1 ( 5. srpna 2013 23:40 )

Ale o kyanidu se vlastne rozhovoril nas cesky toxikologicky expert, egyptsky lekar jen naznacil, ze to nebyla otrava jidlem ale velmi silnym jedem.

Zobrazit celou diskusi