Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policie obvinila radní Frýdku-Místku: Vězení hrozí primátorovi i senátorce

ezi třinácti obviněnými má být současný primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a také senátorka ČSSD Eva Richtrová.
ezi třinácti obviněnými má být současný primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a také senátorka ČSSD Eva Richtrová.  (Autor: ČTK)
Autor: kru, ČTK - 
5. srpna 2013
13:23

Až deset let kriminálu hrozí bývalým i současným radním z Frýdku-Místku. Mezi třinácti obviněnými má být současný primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a také senátorka ČSSD Eva Richtrová.

Třináct radních mělo v roce 2010 předražit zakázku na vyčištění příkopů a cest po povodních. „Trestná činnost měla spočívat v tom, že osoby neměly jednat v souladu s řádným hospodařením v oblasti veřejných zakázek na území města Frýdek-Místek. Prozatím je škoda, která měla městu vzniknout, stanovena na 7 milionů korun,“ řekla severomoravská mluvčí policie Soňa Štětínská.

"Dostala jsem informaci, že obvinění byli všichni členové bývalé i současné rady," řekla zdejší radní a senátorka za ČSSD Eva Richtrová, kterou ale nyní chrání senátorská imunita. "Mělo se to stát v pátek. Já se ale teprve v neděli vrátila z dovolené. Informace teprve získávám," řekla. Nevěděla, zda policie už požádala Senát o její vydání k trestnímu stíhání.

Do Senátu zatím policejní žádost o vydání Richtrové k trestnímu stíhání nedorazila. "Nic takového nepřišlo," řekla dnes dopoledne senátní tisková tajemnice Eva Davidová. Dodala, že nic podobného neměl v poště ani předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), jemuž by byla žádost standardně adresována, ani případně kancléř Jiří Uklein.

Richtrová uvedla, že před časem společně s dalšími kolegy byli na policii předvoláni k podání vysvětlení. "Týkalo se to údajně předražených zakázek na čistění příkopů podél silnic po povodních," řekla. Vinu odmítá a je připravena souhlasit se svým případným vydáním. "Je to útok na celou komunální politiku. Vybírali jsme z nabídek 16 firem a vybrali tu nejnižší. Nyní po letech přijde někdo a tvrdí, že to mohlo být ještě levnější," řekla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 5. srpna 2013 19:03 )

Není jeden úřad v ČR, kde by to nefungovalo obdobně. Já bych doporučila české justici preventivně pozavírat všechny radní ve státní správě, tak i v samosprávě.

andreslawicky ( 5. srpna 2013 14:15 )

Je vidět že kraje pod vedením soc.bolševiků jen kvetou

Zobrazit celou diskusi